Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Дядото на Яна в афера за 2 милиона лв.

отпечатай новината

24.09.2013 11:45 | Видян 3447 пъти

Дядото на Яна в афера за 2 милиона лв.

Дядото на известната танцьорка Яна Акимова - Минко е разследван за мащабни далавери, от които има подозрения, че е лапнал близо 2 милиона лева, пише Всеки ден.

Бъдещата жена на Петко Димитров крие страшната фамилна тайна, която противоречи на имиджа ѝ. Като кмет на Троян от листата на ГЕРБ Минко Акимов вкарал жена си в бизнеса. Оказва се, че приходите на семейството на Яна може би дори надвишават доходите на Петко, но са натрупани по твърде съмнителен начин.

Икономическа полиция в Троян е разследвала зулумите на Минко Акимов още преди две години, но разработката е била спряна в начален стадий по политически причини и по настояване на тогавашния шеф на МВР Цветан Цветанов. Минко е от Троян. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски", специалност право. Работил е общо 34 години в системата на МВР, от тях 23 е бил началник на РПУ Троян, а 4 в системата на Министерството на правосъдието.

Минко Акимов изгрява на политическата сцена през 2007 година. Тогава той става кмет на Троян, избран от листата на ГЕРБ. На последните кметски избори в града, провели се преди 2 години губи, но става шеф на Общинския съвет. На 5 декември 2012 година избухва скандал с името му. Негови съпартийци настояват за оставката му с обвинение, че е забъркал грандиозни далавери и е бил в недопустим конфликт на интереси.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !