Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Биляна Йотовска: Очаквам да бъда на финала на конкурса Бикини Фитнес

отпечатай новината

30.09.2013 10:00 | Видян 8688 пъти | Гласували 1

Биляна Йотовска: Очаквам да бъда на финала на конкурса Бикини Фитнес

Биляна Йотовска е родом от София. Тя е дипломирана художничка, завършила е Националната Художествена гимназия и Националната Художествена Академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров, европейски и световен шампион по културизъм. Двамата имат тригодишна дъщеричка - Никол.  Биляна и Митко често са спрягани за една от най-яките светски двойки на България. Йотовкска е един от най-известните модели в България, работила е и в чужбина - Италия, Турция, Германия и Гърция,. Украсявала е не веднъж кориците на редица мъжки и женски списания, а също присъства и в специализираните списания за фитнес.

През 2008-ма  тя печели конкурса на Triumf - Miss Sloggi, а 2009-а се класира за финала на FTV Pacha Model Awards в Ибиса. С танци Биляна се занимава от десет години, танцувала е на сцената на едни от най-известните DJ-и в света, като  Paul Oakenfold, Bob Sinclar, Pete Tong, Danny Tenaglia, Roger Sanches, Victor Calderone, Sandy Rivera и много други.  Преди броени дни Биляна и Митко спечелиха златните медали на традиционния международен турнир по културизъм за купа Мечката в Бургас. За тях надпреварата беше като контролно преди Държавното първенство и преди световноизвестния шампионат Арнолд Класик в Мадрид в началото на октомври.


Биляна, на 19 октомври предстои уникалният спортен фестивал Be Strong - Dimitar Dimitrov‘s Classic, разкажи ни повече за него?
Be Strong е първият по рода си подобен турнир в България със сериозно международно участие и 8 вида спортове. Наградният фонд е 50 000 долара. Аз направих подбора на състезателките за бикини фитнес. По принцип си контактувам с момичетата, а Митко повече с мъжката част в бодибилдинга. Просто избрахме най-добрите, защото искаме да направим добро шоу. Надпреварата ще бъде Оупън, което е по-интересно за публиката, тъй като всички се събират в една категория. По принцип тялото на по-високите състезателки изглежда по-добре пропорционално, но това не отхвърля миньончетата, които са с добра физическа структур
а.

Ти как се запали по спорта?

От малка тренирам. Започнах с художествена гимнастика, после минах на акробатика. От 16-годишна се занимавам активно с фитнес.

Според теб само фитнесът ли подържа хубавото тяло?

Фитнесът е решаващ, тъй като с него се работи за всички мускулни групи. Правилният режим на хранене също е много важен и той е 60% от подържането на хармонично тяло. Но според мен супер важно е и постоянството.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?

Салати, ядки, плодове, пилешко месо. Пия протеин и когато ми се дояде нещо сладко, хапвам протеинов десерт. Пия много вода, по около 3 литра на ден. Неотдавна изнесох почти едночасова лекция на специализиран семинар какъв е хранителният режим за стегната фигура и колко често да спортуваме. Дори сготвих на живо пред отбрани гости любимите си здравословни рецепти. А именно – телешки кюфтенца и вкусния си десерт – палачинка с овесени ядки.

А кои са най-големите ти диетични грехове?

Може би шоколадът. Не съм чревоугодник, просто не харесвам повечето забранени храни.

Кога дойде при теб страстта към балета?

С танци се занимавам вече почти 10 години, мога да кажа, че ме запали Невена Воденичарска. Тя е моя приятелка и съдружничка. Впоследствие двете създадохме The Secret Garden и тази наша страст се превърна в един много приятен бизнес. Работим много добре и в чужбина.

Сама ли избираш костюмите си за шоуто?
Всичко измисляме заедно с Невена. В момента аз се занимавам с грима и рекламата, тя работи по изработката на аксесоарите. Скоро ще имаме голяма изненада за всички наши фенове. Ще ни видите на BeStrong.

Имате ли конкуренция в момента в България?

В България мисля, че нямаме конкуренция и сме единственият балет, който работи с FTV. Имаме участия в Дубай, Бахрейн, Лондон, Италия, Румъния, Сен Тропе, Виена, а сега пътуваме за Мароко.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !