Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Трескава подготовка за кръщенето на принц Джордж

отпечатай новината

30.09.2013 15:45 | Видян 2243 пъти

Трескава подготовка за кръщенето на принц Джордж

Кралският монетен двор на Великобритания съобщи, че кръщението на принц Джордж, първородното дете на британския принц Уилям и съпругата му Катрин, ще бъде отбелязано с изсичане на възпоменателни монети, пише dir.bg.

Бебето на херцога и херцогинята на Кембридж ще бъде кръстено в кралския параклис на двореца "Сейнт Джеймс" на 23 октомври, малко повече от три месеца, след като се роди. В този параклис през 1997 г. за поклонение в семеен кръг бе изложен ковчегът с тленните останки принцеса Даяна, майката на Уилям.

Изсичането на възпоменателните монети, одобрено от Уилям, Кейт и кралица Елизабет Втора, ще бъде първото пускане на нови монети по случай кръщене на член на британското кралско семейство. Серията ще се състои от три монети. Едната от тях ще е от масивно злато, другите две, с номинал от 5 паунда - от сребро и от сплав от по-евтини метали. Цената ще е в хиляди лири.

Принц Джордж ще бъде кръстен на частна церемония, в тесен семеен кръг. По-късно ще бъдат публикувани официални снимки от събитието. С избора на мястото за церемонията се прекъсва установената напоследък традиция: Уилям, баща му - принц Чарлз, и кралицата бяха кръстени в Бъкингамския дворец, а принц Хари - в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка "Уиндзор".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !