Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Ванга предрекла смъртта на Людмила

отпечатай новината

02.10.2013 12:30 | Видян 3906 пъти

Ванга предрекла смъртта на Людмила

Ванга предрекла смъртта на Людмила Живкова броени часове преди дъщерята на Тато завинаги да ни напусне. Шокиращата новина разкриха пред България Днес хора, чакащи на опашка да влязат при пророчицата в късния следобед на 20 юли 1981 г. и станали непосредствени свидетели на вледеняващото кръвта събитие.

Новината за кончината на Живкова бе съобщена рано сутринта на 21 юли 1981 г. Според официалното известие Живкова, която е член на Политбюро на ЦК на БКП и председател на Комитета за култура, е издъхнала след кратко боледуване, а "нейната смърт е тежка и непрежалима загуба за партията и народа", се казва в съобщението.

И до днес смъртта на Живкова е обвита в мистерия. Липсват документи, не е публикуван и протоколът от аутопсията. Медиците, които са я извършили, не обелват и дума.

Ден преди да почине, Живкова пристига с черна "Волга" около 16,30 ч. на 20 юли 1981 г. пред къщата на Ванга в Рупите. Над 200 човека са се струпали да чакат реда си. Много от тях са тук вече почти месец. Дъщерята на Тодор Живков влиза директно при пророчицата, съпроводена от шофьора си, който е и в ролята на телохранител.

При Ванга Живкова престоява около половин час. Излиза с наведена глава, видимо угрижена, и с бърз ход се мята на волгата.Хората, чакащи своя ред навън, са сащисани. Усещат, че една от първите жени в държавата е чула лоши известия.

Тогава навън излиза сестрата на Ванга - Любка. Красивата жена буквално е атакувана от любопитните чакащи, насядали по пейки и одеяла около къщата, които искат да знаят какво е предрекла Ванга на Живкова. "На два пъти й каза: "Людмило, много дълъг път те чака", отговаря им Любка. Всеизвестен факт е, че пророчицата изключително рядко казваше на хората директно, че смъртта чука на вратата им.

Една от жените, станали свидетел на шокиращата случка, е 32-годишната тогава Тодорка Макавеева Ганчева от свищовското село Морава. Тя е категорична, че сестрата на пророчицата е потвърдила за фаталните думи. Жената чака дни наред среща с Ванга, която да разкрие ще отрежат ли крака на съпруга й. "Бегай бърже, докато не са го отрязали. Заведи го на Старозагорските минерални бани за 20 дни и ке се оправи", вдъхнала сили вяра и кураж на Тодорка пророчицата.

Жената от с. Морава помолила Ванга и за още нещо - как може да се помогне на 14-годишната дъщеря на девера й. Момиченцето подлудявало всяка нощ семейството й, като ставало насън и обикаляло по покрива на къщата в с. Морава. Докато седмокласничката стъпвала по керемедите, родителите й ходели с одеяло отдолу с надеждата да я хванат, ако падне. Нито веднъж обаче момичето не се провесило надолу. Ходело с отворени очи и опънати ръце напред около 20 минути, след което се прибирало в стаята си. На другия ден ученичката не помнела абсолютно нищо.

"Вие сте виновни, оти не сте я кръстили. Вземете метла и бяла рокля и я кръстете в църква. После поканете цялото село, черпете хората и момичето ке се оправи", заръчала петричката пророчица.

Тодорка веднага се вдигнала към "Пирогов" и отвела съпруга си в Старозагорските минерални бани. След три седмици го прибрала, а мъжът вече се чувствал отлично. След това вдигнали кръщене за чудо и приказ на момичето, на което поканили над 200 гости. Излекуваният мъж играл хора и ръченици, всички били щастливи и доволни. А след това седмокласничката се оправила и престанала да ходи по покрива насън.
 
Снимка: България днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !