Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Фалконът ползван незаконно за сватбата на Николай Младенов

отпечатай новината

07.10.2013 17:45 | Видян 2042 пъти

Фалконът ползван незаконно за сватбата на Николай Младенов

Правителственият "Фалкон" на "Авиоотряд 28" е използван за извозване на ВИП гости на сватбата на външния министър в кабинета на ГЕРБ Николай Младенов, която се състоя на 20 август 2011 г. в резиденция "Евксиноград". Това става ясно от доклада на парламентарната комисия, която проверяваше полетите на властта през последните 4 г, информира Всеки ден.

Турът на Борисов стартирал 2 дни преди Младенов да мине под венчилото. Тогава той летял до Варна. На следващия ден е посетил Бургас, а по-късно се е прехвърлил в Безмер. В деня на сватбата експремиерът е отскочил със самолета до София само за 2 часа. По обед той е излетял от правителствения терминал отново за Варна, за да се включи привечер в церемонията в "Евксиноград".

В списъка с качилите се на борда на фалкона пътници освен на Борисов фигурира името на настоящия президент Росен Плевнелиев, който броени дни по-късно подаде оставка като строителен министър, за да влезе в надпреварата за поста на "Дондуков" 2.

Освен Плевнелиев в самолета е бил и министърът на транспорта в предишния кабинет Ивайло Московски. Любопитен е и фактът, че сред пасажерите е била записана и г-жа Московска, което означава, че ексминистърът вероятно е бил придружен от съпругата си. Списъка с пасажерите от няколкодневния тур с фалкона, само горивото за който е струвало на данъкоплатците близо 11 хил. лв., допълват трима гардове на НСО, Бойко Василев, Петко Ангелов и Благомир Петров.

Три дни след сватбата Борисов се прибрал сам в столицата, като преди това е отскочил до Бургас, за да гледа на живо представление на "Комиците", съобщава "Монитор".Останалите ВИП сватбари явно са поостанали в резиденцията, за да посъберат морски тен. Заявката от МС към авиоотряда за обиколката дори е без дата, констатирали са също така депутатите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !