Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Модна шефка поема Apple Stores

отпечатай новината

16.10.2013 10:30 | Видян 943 пъти

Модна шефка поема Apple Stores

След неколкомесечно търсене на подходящ кандидат Apple най-сетне намери шеф за своята глобална търговска мрежа от няколкостотин магазина. Бившият ръководител на модната марка Burberry Анджела Арендс ще премине през пролетта в производителя на iPhone. Тя ще докладва директно на главния изпълнителен директор Тим Кук и ще надзирава развитието на магазинната мрежа на компанията – онлайн, както и офлайн, заяви Apple във вторник.

Концернът има над 400 филиала, които служат и за добре оформена витрина на марката и в същото време са източник на милиардни приходи. От дълги години насам те са абсолютен рекордьор по продажбите на дребно на квадратен метър. Само в магазините на Apple се предлагат ексклузивни услуги като Genius Bar, Personal Setup и One to One обучение, а с тях компанията помага на потребителите си да използват устройствата по-лесно.

Директорската позиция в подразделението бе вакантна от миналата година, след като британският мениджър Джон Броует напусна поста, само няколко месеца след като бе назначен. Бившият мениджър на веригата за продажба на електроника на дребно Dixons се сблъска с противоречивите планове за строги икономии, които бързо бяха оттеглени. Рон Джонсън, който изгради магазинната мрежа по поръчение на основателя на Apple Стив Джобс, напусна през 2011 г. технологичния концерн, за да застане начело на веригата универсални магазини JC Penney, пише dnes.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !