С.Йончева откри новия сезон на...

"Миналата неделя бях във Виена за откриването на сезона...

Галкин щракна 75-годишната Пугачова

Галкин снима 75-годишната Пугачова на терасата с кърпа...

Лили Иванова емигрира в Америка

отпечатай новината

17.10.2013 14:40 | Видян 2642 пъти

Лили Иванова емигрира в Америка

Най-горещата новина в България, която се върти в някои среди е, че “жената н всички времена” Лили Иванова напуска родината и се преселва в САЩ! Колегите на примата обаче единодушно се правят на “ни чули, ни разбрали”, за да не излезе, че й завиждат. Което е чистата и свята истина. Изпълнителката на “Ветрове”, разбира се, нямала намерение да се закотви само в Америка, а да се връща в България, когато ангажиментите – професионални и след това – лични, го налагат, пише Шоу.

Певицата се наточила за имот отвъд Океана още преди 3-4 години, когато неин финансов съветник й казал, че цените на недвижимостите в САЩ са ударили дъното. “Представяш ли си, шепнел задъхано спецът, къща в Лонг Айланд се продава за 20 000 долара! Лили, не изпускай момента! Това е нещо безпрецедентно, сега или никога трябва да си напазаруваш няколко имота в Америка! Това е инвестицията на живота ти”.

Естрадната легенда обаче като типичен представител на априлската част от зодиакалния знак “Телец” била свикнала “20 пъти да крои, един път да реже”, затова приела възклицанията на своя познат с определен интерес, но без същия апломб. Решила да обмисли всичко хладнокръвно и о, чудо, което се случва в бизнеса едно на един билион, имала късмета да дочака фалита на цели US-градове. Къщите в тях вървели по стотина долара и чак сега кубратската гласовитка решила да атакува челно американския пазар на недвижими имоти.

С нейните доходи можела да си позволи “клас лукс”, но нали скромността краси човека, се спряла на малко според нашенските мащаби имение в Малибу, където се готвел да се покрие в своята тузарска “хасиенда” и Андрей Луканов, но килърът излязъл по-бърз и сложил оловна точка на мечтите му за “долче вита” в шезлонг на брега на океана.

Отделно попиконата планирала да закупи и “някое апартаментче” в NYC, защото си го била заплюла от американските филми, въпреки че иронията на Уди Алън й оставала чужда. Така в разкрач от Източния до Западния бряг щяла да се радва на безоблачни старини /пардон!/ и да си тананика само за настроение след огромните професионални натоварвания през дългата си певческа кариера.

Имало и още една сериозна причина Лили да забави инвестицията си в щатската икономика. И това бил... черният печат в паспорта й, който не й позволявал престой, ангажименти и пътешествия из САЩ. Незалязващото естрадно светило, което и на своята възраст чупи стойки на сцената като младо момиче, няколко години чака черният печат в американската й виза “да избелее” и да се заличи. Днес забраната е паднала и изпълнителката на “Панаири” може да кръстосва надлъж и шир Щатите, без да се притеснява, че ще я напъдят.

Потвърждението на “табуто” Лили да кърши глас в Америка пристигна у нас от собственици на български ресторанти там. Те пратили покана на мегазвездата с идеята да зарадва българите зад граница, но се оказало, че тя няма да може да пристигне. Проблемът при Лили възникнал, тъй като преди е пътувала до Щатите, но като туристка. След „туризма” обаче се върнала с дебела пачка долари.

Пръв бившият журналист, актьор и настоящ галерист Игор Марковски алармира в едно интервю, че собственици на заведения в Америка издавали намеренията на БГ изпълнителите в САЩ да се представят за “японски туристи” с “Никон” на гърдите, докато на практика идвали да натрупат банкноти с лика на Ейбрахам Линкълн.

Подобен трик приложил и колегата й Васил Найденов и така също се сдобил с черен печат. Третата БГ звезда, на която й отрязали достъпа в Страната на неограничените възможности, била Ивана. Тя разиграла 1001 етюда в американското посолство в София, но служителите въобще не се трогнали. “Ще съм вечно благодарна на тези хора, защото ми показаха “на живо” какво са закони и уважението към тях. Дано и у нас някога се случи същото... че съвсем сме се разпасали!”, коментирала пред свои познати изпълнителката на “Шампанско и сълзи”.

Втората повече от основателна причина “повелителката на “Олимпия” да си кюта в Българско, са данъците. Темата по принцип е кошмарна за шоузвездите “по света и у нас” и те си изнамират какви ли не врътки, за да не плащат огромните отчисления към бюджета на своите държави. Лили пробвала и така, и вака, но фининспекторите неумолимо почукали и на нейната врата. Когато й светнало с какви пари искат да я одрусат, само старомодното провинциално възпитание й попречило да припадне. Но тъй като при приходи за 2012 г. в размер на 1 млн. и 31 хиляди лева ти остава “живот и след смъртта”, топизпълнителката преброила до 100 и изпуснала напрежението чрез светкавична консултация със своите финансови съветници.

Припомняме, че от 2009 г. данъчните захапаха като пирани и счетоводството на естрадната легенда. До ревизията се стигна след скандал, че певицата и други нейни колеги не са декларирали десетки милиони левове от свои участия. При Лили данъчните ровичкаха над 2 години. Причина за забавянето станаха проверки в чужбина. За да хванат дирите на Лилините приходи, данъчните поискаха помощ от колегите си от 3 държави, в които изпълнителката на “Детелини” е имала турнета. След доста перипетии в края на 2011 г. на Лили й тръснаха акт за данъчни нарушения на стойност над 500 000 лв.

Накрая Лили и Васил Найденов проумяха, че пред тях е пропастта, а зад тях - стената, и се разплатиха с държавата. Данъчните обаче продължиха да бройкат доходите на примата, което логично доведе до “хвръкването” им с близо 500 процента, констатират с ирония вещи в проблематиката.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !