Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Уволниха майката на Бербатов

отпечатай новината

06.11.2013 16:30 | Видян 2781 пъти

Уволниха майката на Бербатов

Главната сестра на МБАЛ - Благоевград Маргарита Бербатова, майка на световноизвестната футолна звезда Димитър Бербатов, вчера е получила заповед за прекратяване на трудовия й договор. Освобождаването й от ръководния пост е във връзка със сформирането на нов управленски екип на МБАЛ - Благоевград начело с изпълнителния директор д-р Владимир Пандев, който оглави най-голямата държавна болница в Пиринско през октомври, пише struma.bg.

Маргарита Бербатова е с 25-годишен професионален опит, тя заема ръководната длъжност от май 2006 година по времето, когато болничен директор бе д-р Петър Гайдарски. Преди това в продължение на 10 години - от 1996 г. до 2006 г., е била старша сестра на урологично отделение. Решението за прекратяването на трудовия договор на М. Бербатова от поста главна сестра е с цел оптимизиране на разходите, щатът се намалява от цял на половин, започваме кадрово преструктуриране, каза болничният директор д-р Владимир Пандев. Той уточни, че на М. Бербатова е предложена друга работа в болницата.

От ръководния екип съобщиха, че длъжността на М. Бербатова до провеждане на конкурс ще заеме старшата сестра на спешно отделение Радка Таскова, която е доказан професионалист по здравни грижи, заемала е и преди ръководния пост в продължение на 7 години, от 1994 година до 2000 г. по време на управлението на д-р Асен Бързачки.

Още една длъжност е съкратена от вчера в МБАЛ - Благоевград, прекратен е гражданският договор на Георги Опълченски, който досега бе втори началник в стопанския сектор „Охрана на труда и контрол на автотранспорта“.

В момента тече едномесечното му предизвестие за прекратяване на договорните отношения, което изтича в началото на декември. Г. Опълченски бе назначен на длъжността през март 2010 година в болницата, за никого не е тайна, че той е в близки отношения с бившия директор д-р Красимир Михайлов. Постът се съкращава, а длъжностната характеристика се поема както преди от  началника на стопански сектор в болницата Костадин Панделиев, който заема  поста от 2006 г.

От ръководството на болницата поясниха, че Георги Опълченски не остава без работа, в момента той работи на основен трудов договор в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград като началник „Автотранспорт“ и ръководи 10-те филиала в областта.  Здравните работници в болницата оживено коментира кадровото преструктуриране, тъй като за никого не е тайна, че ще последват още кадрови рокади заради „затягането на колана“ в кризата.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !