Ариа пусна голи снимки

Гола до кръста и със секси панталон с ресни се пусна...

Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

ИКОНОМ НА 7 ПРЕЗИДЕНТА

отпечатай новината

18.11.2013 11:00 | Видян 2871 пъти | Гласували 2

ИКОНОМ НА 7 ПРЕЗИДЕНТА

Де що имаше интелектуалец тези дни ПОСТНА възторга си от откриването на Киноманията в София с филма (кой знае защо преведен у нас като) Иконом на 7 президентА. Започваме от граматиката – понеже става въпрос за одушевени, каквито са президентите, редно беше заглавието да гласеше Иконом на 7 президенти. Завършваме с прозата – заглавието Икономът всъщност звучи много по-добре, както си е оригинално на английски. Още повече, като имаме предвид предишния филм на същия режисьор.

Наричаше се Вестникарят, а не Вестникар провежда разследване или както друго яче бихме го „адаптирали” уж превеждайки. Всъщност, най-интересното е, че и двата филма са с българска следа – авторът на прекрасната музика е Марио Григоров. Решихме да извадим малко от интервюто му, публикувано в Супер 19’ преди година и половина покрай премиерата на Вестникарят в Кан. Където апропо никой от България не му каза дори Добър ден, нито пък отбеляза най-успелия наш човек в Холивуд. освен нас – едни прости чалгаджии. Ето и неговите думи:

„Имам ангажимент и към следващия филм на Лий Даниълс, който по време на фестивала в Кан беше анонсиран като проект. Икономът разказва историята на няколко президенти и на Белия дом през погледа на техния основен прислужник. В главната роля ще бъде Форест Уитакър, заедно с Опра Уинфри.  Матю Маконъхи ще бъде нашият Кенеди. Джон Кюсак влиза в кожата на Никсън. Джейн Фонда е Нанси Рейгън. Куба Гудинг Джуниър, с него и Хелън Мирън работих по филма Shadowboxer, и Лени Клавиц допълват фантастичния екип”.

Толкова за филма, а ето и думите на Марио като наблюдател на родината отвън – думи, които не са изгубили нищо от своята правдивост и актуалност. И звучат като камбана баш в тези дни на проверка:

„На българите ни липсва най-вече самоувереност. Трябва да сме наясно, че имаме големи възможности да намерим мястото си в света, особено като култура. Няма нужда да се самобичуваме”.

Да, няма нужда да се самобичуваме, а имаме нужда да бъдем щастливи. Поне до другия понеделник... 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !