Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Професор Вучков обядва с шапка

отпечатай новината

10.12.2013 09:30 | Видян 1997 пъти

Професор Вучков обядва с шапка

Култовият професор Юлиан Вучков е заклет привърженик на здравословното хранене, видяха папараците на вестник Всеки ден. Преди дни, на път за телевизия „Евроком", където се снима предаването му „Времена и нрави", живата легенда реши да се подкрепи с пилешка супа и ориз на фурна.

Видният интелектуалец събра погледите на посетителите на непретенциозна закусвалня зад Халите, които бързо го разпознаха. Сладкодумният професор търпеливо изчака реда си на дългата опашка, а после си избра най-закътаното място в заведението, където необезпокояван се наслади на обяда си - топла пилешка супа и постен ориз на фурна.

На въпрос на продавачката иска ли хляб, Вучков отсече: „Не! На моите години е вредно". Когато се нахрани, без да сваля топлата си шапка, за да не простине, професорът възпитано сам върна таблата с мръсните чинии на персонала и любезно се сбогува. Неведнъж, в пристъп на откровение, Вучков е хвалел готварските способности на приятелката си Диана. Тя имала славата на добра кулинарка и сладкарка и готвела вкусно най-различни неща, като често импровизирала.

Вучков предпочитал домашната кухня на русата си спътница в живота, но ангажираната с преподаване в столично училище Диана рядко имала възможност да му сготви през деня. Затова, вместо да се тъпче с бързи закуски на крак, колоритният професор предпочитал да похапне нещо сготвено в близката закусвалня.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !