ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Гърците на колене пред нашите бойци

отпечатай новината

16.12.2013 15:15 | Видян 2405 пъти

Гърците на колене пред нашите бойци

На 14 декември 2013, събота, в Гранд Хотел Банско се проведе международната гала вечер – ММА България Гърция!
Българите показаха невероятно надмощие, като разбиха своите противници още в първите рундове. На ринга нашите бойци бяха безмилостни, след всяка битка по арената оставаха кървави следи от гръцките противници.

Резултатите:
1. Мария Учкова победи Адамопулу Нандиа със събмишън
2. Сотир Кичуков победи Папунаишвили Георги със събмишън
3. Пламен Пенчев победи Гиатрас Агелос с нокаут
4. Павел Живков победи Зураб Зарнадзе с ТКО.
5. Георги Станчев победи Папагеоргиу Панайотис със събмишън

Гала вечерта в детайли:
Първата среща за вечерта се проведе по професионалния правилник на ММА в два рунда по три минути, категория до 55 килограма. Една срещу друга застанаха двете амазонки Нандиа Адамопулу - чаровната, но опасна кикбоксьорка - жената войн, която тренира при Димитриус Димитриу, шампионката по граплинг на Гърция за 2013 година, и Мария Учкова, която тренира борба от както се помни, печелила е множество медали и купи, след това преминава в джудото, където записва отново редица успехи на татамито.  Мачът продължи само един рунд след като нашето момиче свали на ринга гъркинята в първите секунди. Победа за България още в първата битка - Мария надви Нандиa със събмишън!

След срещата на двете амазонки, дойде ред и на мъжете. Първата мъжка среща  в категория до 63 килограма се проведе между Георги Папунаишвили, представителят на Пит Бул тийм Гърция, натурализираният грузинец, специалистът по граплинг и борба, който има в актива си осем победи, срещу само 4 загуби на професионалния ММА ринг, и Сотир Кичуков - шампионът на България по ММА в категория до 63 килограма, боецът,  който последните години не познава какво е загуба, един от най-атрактривните и технични бойци, възпитаникът на треньора на националния отбор по ММА - Теодор Карастоянов.

Отново няколко минути бяха необходими за да видим гръцки войн на колене на арената. Противникът на Сотир беше лесна мишена - само няколко минути и съдията вдигна ръката му за победа. Гръцкият файтър, беше на колене на средата на ринга, а нашето момче ликуваше със заслужена победа.

Третата среща беше между младите лъвове Агелос Гиатрас и Пламен Пенчев. Агелос е боецът от ЛЕОНС  ММА академия – град  Закинтос, който има в актива си три победи и нито една загуба на професионалния ММА ринг. Пламен Пенчев - младата надежда на град Русе, боец, който не познава що е страх, със статистика в ММА от 3 победи и нито една загуба, прекъсна серията от титли на гръцкия състезател. Отново мачът зъвърши с победа за българите. Гиатрас беше на земята в краката на доминиращия през целия мач Пламен Пенчев. Нокаут за Гиатрас и трета поредна победа за българите в ликуващата зала.

Във фитнеса се подготвяха следващите състезатели - тестостерон, пот и закани между бойците преди най-очакваната среща в категория до 84 кг. Пръв излезе eдин от най-опасните и титуловани ММА бойци на южната ни съседка със статистика в ММА от 6 победи и нито една загуба, шампион на Гърция по ММА – Зураб Зарнадзе. Срещу него се изправи българският боец Павел Живков -  шампион на България по граплинг, специалист по Муай Тай, възпитаник на легендата в бойните спортове Дейвид Мишел. Това беше най – напрегнатата среща с най-много обрати. В началото Зарнадзе доминираше, но само няколко минути бяха нужни на Павел, за да обърне срещата в негова полза. Аркада на веждата на Зарнадзе леко го замая. Павел се възползва от секундата загуба на равновесие и гръка беше повален на земята, a aрената нa Grand Hotel Bansko отново имаше  кръв. Срещата завърши с ТКО за Павел и с виковете на зрителите “България, България”. Павел се качи на въжетата с вдигнати ръце, за да поздрави публиката.

Българските момчета доминират над гръцките бойци и още преди да е минала еуфориата от победата на Павел, на ринга се подготвят да се качат и бойците за последната пета среща. В Категория до 70 килограма  Панайотис Папагеоргиу - гръцкият физиотерапефт, който има изиграни до сега 8 професионални срещи, формат ММА, от които три победи, шампион на южната ни съседка за 2013 година по ММА. Срещу него – любимецът на Бургас, който е със статистика от 10 победи и нито една загуба  в срещи по правилата на ММА, атрактивният и техничен боец с лично тегло от 70 килограма - Георги Стоянов. Бойците са на ринга и Пламен Петров – Легендата, основен съдия за всички срещи, дава началото. В залата отеква неговото FAIT... и отново битка. Георги Стоянов показа изключителна техника на ринга, който се оказа тесен за опитния ММА боец. Повален на арената в изключително технична хватка, гръцкият боец поиска милост и се предаде в ръцете на българина. Поредна победа за Георги Стоянов – Станчев и безапелационна победа за тима на България. Залата ликуваше, станала на крака, за да поздрави българските гладиатори. На този ден, още една гордост за страната ни, още една отборна национална победа!
----------------------------------------------
ММА Галата България-Гърция бе първото от поредицата топ събития и положи  официално старта на мащабната инициатива на Grand Hotel Bansko - да се реализират ежеседмично събития от висок клас, като се канят известни гост-изпълнители, топ музиканти, танцьори, актьори и бойци в най-голямата ивент зала в Югозападна България.
В предстоящите седмици очаквайте звездна поредица от събития, като Коледен концерт на Лили Иванова, концерти на Васил Найденов, Георги Христов и дори топ звездата на Гърция Василис Карас. Предстоят още серия спортни състезания, както и конкурси за красота, включително Световния формат Miss International WInter - с кандидатки от над 15 държави.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !