Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Бебета ще слушат Сен-Санс на възглавници

отпечатай новината

29.12.2013 09:00 | Видян 1589 пъти

Бебета ще слушат Сен-Санс на възглавници

За тържествено изпращане на 2013г. организаторите на традиционните класически концерти за деца „Модо България“ са приготвили „Концерт на възглавници „Карнавал на животните“. Сюитата на Сен-Санс ще бъде изпълнена пред малката публика от известното клавирното дуо Йорданова – Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая и под диригентството на Жорж Димитров.

За големия концерт специално отваря врати концертната зала на Централния военен клуб в София, на 29 декември, от 11 часа.

Освен на пианата малчуганите ще чуят звученето и на цигулкa, виола, виолончело, контрабас, кларинет, флейта и перкусии. Всеки инструмент в сюитата на Сен-Санс изобразява характера на отделно животно – лъвът, лебедът, кенгуруто или костенурката. И за да стане карнавалът, организаторите канят малките гости да пристигнат гримирани и костюмирани като любимо животинче. „Работилница на възглавници“ преди концерта пък ще помогне на онези, които не са успели да подготвят своя костюм.

Музиката на Сен-Санс ще бъде съпроводена от чудните образи на животни на литовския художник Дайнюс Шукис.

След концерта малките почитатели ще получат подарък - по една раирана възглавница, разписана с автограф от музикантите.

„Концерт на възглавници „Карнавал на животните“ се осъществява под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов и с подкрепата на посолството на Република Литва и фондация “Америка за България”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !