Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Българска дизайнерка облече звезди от "Имението Даунтън"

отпечатай новината

15.01.2014 10:40 | Видян 2661 пъти

Българска дизайнерка облече звезди от

Българската дизайнерка Невена Николова облече звезди от отличения с редица награди сериал "Имението Даунтън".

Три от дамите, които нашумяха от поредицата, заложиха именно на нейни тоалети по повод фотосесия за премиерата на четвъртия сезон във Великобритания, съобщава Нова ТВ.

Софи Макшера, която зрителите познават като прислужницата Дейзи, Кара Теоболд и лейди Роуз, които се присъединяват към актьорския състав в третия сезон, застават пред обектива на фотографа Диана Гомез за изключително стилна фотосесия на списание "Ю мегъзин".

Дамите залагат на тоалети на Вивиан Уестууд, Армани, Долче и Габана, но най-вече – на Невена Николова.

Доказателство за признанието за родния талант е, че от общо девет визии седем тоалета са именно нейно дело.

"Всичко започна, когато стилистът на "Ю мегъзин" се свърза с мен. Заедно избрахме 30 мои рокли, от които те щяха да изберат няколко", разказва Невена. Тя е известна с пищността и дълбочината на тоалетите си и модерния, различен и неповторим прочит, който дава на дрехите. Честата употреба на дантела, бродерии, декорации и високото качество на материите и изработката също са нейна запазена марка.

"Предполагам, че това са били основните причини, поради които са се спрели на моите рокли", обяснява избора Невена.

"Тези тоалети представляват един непредсказуем и едновременно с това модерен прочит на тогавашната епоха”, допълва тя. Невена признава, че именно случилото се я провокира да започне да гледа сериала "Имението Даунтън".

"Във Великобритания поредицата е истинска мания. Причината обаче не е просто в това, че сериалът е английски.

Той е завръщане към старите отношения и старите класи, към един установен ред и ниво на общуване, които носят много силен емоционален и сантиментален заряд за англичаните", обяснява тя.

От 13 години Невена Николова се развива в света на модата. От една година има бутик в Лондон, а преди това е била и в Париж. Тоалети с марката й  притежават дами от цял свят.

Модели, облечени с нейни тоалети, са заставали и пред известния британски фотограф Джон Суонъл, направил официалните снимки за Диамантения юбилей на кралица Елизабет II през 2012 г. , както и първата официална снимка на лейди Диана и синовете й – принцовете Уилям и Хари.

На въпроса обаче коя известна личност би искала да облече, Невена се затруднява да посочи конкретно име. Обяснява, че няма амбиция да облече конкретен човек. Важно е само едно – да усеща и да харесва човека, когото облича – правило, което следва винаги в кариерата си на моден дизайнер.

Източник: vesti.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !