Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Кубрат Пулев е "Мъж на годината 2013"

отпечатай новината

22.01.2014 10:20 | Видян 1630 пъти

Кубрат Пулев е

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013"! Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача. Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличкор пише България днес.

От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в реномираната класация на Дарик радио, след като през 2011-та остана на 4-то място, а през 2012-та също бе част от Топ 3. Пулев събра 63,4% вот за първата позиция!

На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8 % от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.

Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете.

Обявяването на Кубрат Пулев за №1 в конкурса „Мъж на годината 2013" бе точно в 18 часа в празничната програма по случай 21-вия рожден ден на Дарик радио. Кобрата се включи на живо от Германия, където продължава своята подготовка за предстоящите му мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по награждаване на „Мъж на годината 2013" за по-късно.

„Радостен съм и съм благодарен, че така, въпреки някои качества на българите, които си ги имаме, че ме оценяват. Въпреки всичко има, и то сериозно, мнозинство хора, които са гласували за мен и са ме оценили. Благодарен съм на тези хора", заяви Кубрат Пулев пред Дарик.

„Мисля, че дори другите двама, Григор и Патриарха също заслужават да са Мъже, моето уважение и почитания към тях. На шеговит въпрос, дали не печели наградата заради контузията на Бойко Борисов, Пулев заяви: „Мисля, че трябваше да го обявите и него, да гласуват хората и за него. Ако беше в тройката, щяхте да си отговорите сами на въпроса."

„Определено много хора заслужават да ми се открият, но ако се решаваха така проблемите щеше да е доста лесно. Напоследък има доста вицове за мен, доста се смея." „Сериозно започнах да тренирам в ЦСКА. С треньорите, с баща ми, мисля, че за да се стигне до момента хората да гласуват за Мъж на годината за мен доста хора са помогнали в развитието ми. Боксът допринася за мъжеството на един човек, особено на мъжете. Спортът е допринесъл за това да се изградя дотам", допълни мъжът на годината 2013.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !