Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

От финалист на "Евровизия" до призьорка в Русия – кандидати за "Големите надежди"

отпечатай новината

31.01.2014 15:00 | Видян 1929 пъти

От финалист на

Финалист от детската „Евровизия”, призьорка от конкурс в Русия и дори гаражен бенд – това са само част от кандидатите, явили се на кастингите на „Големите надежди” до този момент.

Макар и в условия на тежка зима, минусови температури и сериозни снеговалежи, стотици малки претенденти за слава изумяват с талант, амбиция и ярка музикална биография. Голяма част от тях са победители в национални и дори международни музикални конкурси. Такъв пример е 13-годишно момче от Горна Оряховица, истински Джъстин Бийбър, заело престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения.

Миналото лято се явило и на кастинг за X Factor, но въпреки че се представило отлично, не било допуснато до следващия етап заради възрастта си. Като безспорна бъдеща звезда бе определено и 14-годишно момиче от Разград, спечелило детски музикален конкурс в Русия в дует с нейн връстник. Красивата претендентка за голямата сцена се открои не само с обработен глас, но и с атрактивно сценично поведение и шашна вокалните педагози с „Не така“ на ФСБ и No one на Алиша Кийс.

Стигна се дори дотам, че шоуто превърна в конкуренти две сестри от Търговище. Поставяйки се в ситуация на реално състезание, гласовитите момичета смаяха екипа на формата. Носителка на награди от международни и национални конкурси, по-голямата заложи на Маргарита Хранова, Лара Фабиян и песен на Дивна, Миро и Криско, а по-малката впечатли с руски фолклор и изпълнение на „Майчице свята“ и руската народна песен „Валенки“.

Освен солови изпълнители, кастингите досега откриха и доста сериозни вокални групи. Като фаворит се открои детски бенд от Добрич, който също като по филмите, репетира в гараж, има сериозен репертоар, а талантите в него свирят на различни инструменти – китара, бас, пиано и барабани. В Русе присъствието на вокални групи беше дори още по-засилено – две петчленни формации там се откроиха както с музикалните си умения, така и с изключителна артистичност и специално подготвени костюми.

Кастингите за най-новото шоу на Нова продължават. След Враца, Велико Търново, Русе и Добрич, а днес и Варна, прослушванията на „Големите надежди” ще продължат в Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона ще настъпи в столицата, където прослушванията ще продължат цели три дни (от 3 до 5 февруари).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !