Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Митко Щерев с концерт за празника на София

отпечатай новината

15.09.2008 10:22 | Видян 2897 пъти

Митко Щерев с концерт за празника на София

Тази вечер в 19.00 ч. в залата на театър "София" започва концертът "С филмовата музика на Митко Щерев", предаде БТА.

Музикалното събитие е част от събитията, посветени на празника на София - 17 септември. Името на Митко Щерев е вписано в историята на българската филмова и поп музика със стотици хитове, шлагери, евъргрийни, незабравими мелодии за филми.

Митко Щерев създава огромна част от творчеството си за българското кино. Автор е на музиката към десетки игрални, анимационни, документални филми, телевизионни сериали, сред които са "Адаптация", "Дубльорът", "Осъдени души", "По хълмовете на времето", "Човек от народа", "Комбина", "Завръщане от Рим", "Ла Донна е мобиле" и др.

Митко Щерев е водещата фигура в популярната българска група "Диана експрес".

През 1967 г. започва кариерата на Щерев в българската популярна музика. Той е поканен за ръководител на оркестъра на Емил Димитров - "Синьо-белите".

Своята първа авторска песен - "Нора", Митко Щерев прави за Емил Димитров. От началото на 70-те години на миналия век е ръководител на оркестъра на Лили Иванова "Маковете".

През 1974 създава "Диана експрес". Това е групата, която остава в българската популярна музика не само с десетки хитове, успешни албуми и турнета, но и с вокалистите си - Васил Найденов, Георги Станчев, Илия Ангелов.

Митко Щерев е носител на много награди за своите песни от конкурсите "Мелодия на годината", "Златният Орфей", а песните му са издадени и в Русия, Франция, бивша Чехословакия, Холандия и Италия.

Съюзът на филмовите дейци в България му присъжда наградата за музиката към филмите "Вик за помощ" и "Скъпа моя, скъпи мой" през 1986 г., а през 2005 г. става носител на Голямата награда на Ямбол.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !