Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Принцовете също се борят с наводненията

отпечатай новината

16.02.2014 09:05 | Видян 1655 пъти

Принцовете също се борят с наводненията

Принцовете Уилям и Хари се включиха в битката с потопа, съобщава Всеки ден. Кралските наследници наред с колегите си от армията вдигаха срещу наводненията във Великобритания. Братята били забелязани да носят чували с пясък в помощ на жителите в тежко засегнатия град Дачет, близо до Лондон. Говорител на кралското семейство информира, че принцовете искали да изразят подкрепата си към пострадалите от наводненията и са се включили в усилията на армията за справяне с последствията от бедствието.

Кралица Елизабет Втора също се е включила в усилията, изпращайки за фермерите в Съмърсет фураж и слама от кралските ферми в Уиндзор. Това идва на фона на изказването на британския премиер Дейвид Камерън, в което той се извини днес на жителите на Обединеното кралство за неспособността на неговия кабинет да предотврати разрушителността на наводненията, както и да се справи бързо с последствията от тях.

"Много съжалявам, че нашите усилия не предотвратиха страданията на много хора", заяви Дейвид Камерън в Блекпул при поредната си обиколка из наводнените райони. "Всички ние допускаме грешки и се учим от тях", допълни той.

Хиляди домове в Южна Англия са наводнени, а части на графство Съмърсет се намират под вода от повече от месец. Най-тежко е положението в Югозападна Англия и Уелс, където вече над два месеца десетки квадратни километра земя са под вода и дъждовете не спират. Това е най-дъждовната зима за Великобритания след 1776 г.

 

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !