Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Вокалът на Мейдън спасява туристи

отпечатай новината

15.09.2008 11:44 | Видян 1610 пъти

Вокалът на Мейдън спасява туристи

Вокалистът на британската група "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън отлетя да спаси изоставени в чужбина британски туристи след краха на третия по гоемина туроператор в страната, предаде Франс прес.

Хеви - метъл героят е също така пилот на Боинг 757 и летя по специално чартърно трасе с полет на "Monarch Airlines" от разположения на Червено море курорт Шарм ел-Шейх в Египет до лондонското летище "Гетуик".

Туроператорът "XL Leisure Group" изостави в петък около 85 000 британски граждани във ваканция на произвола на съдбата в чужбина. Оттогава почти 12 000 души бяха докарани обратно като част от въздушна мисия, ръководена от авиационния регулатор.

"Просто си вършех работата. Бях повикан като много други пилоти да помогна и бях очевидно щастлив да го направя", цитира думите на Дикинсън "Мейл он Сънди".

50-годишният вокал на култовата банда ще лети до гръцкия остров Кос, за да спаси още изоставени отпускари. Фронтменът на "Айрън Мейдън" е работил като капитан на чартърната компания "Astraeus" в продължение на девет години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !