Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Продадоха графит на Банкси за 575 хил. долара

отпечатай новината

20.02.2014 11:45 | Видян 1407 пъти

Продадоха графит на Банкси за 575 хил. долара

Творбата на британския графити художник Банкси "Целуващи се полицаи" беше продадена на търг в Маями за 575 0000 долара, съобщава dnes.bg. Името на новия собственик на произведението не се съобщава. Организаторите на търга Fine Art Auctions Miami разкриват само, че е наддавал по телефона.

"Целуващи се полицаи" е черно-бял графит, появил се на стената на един от пъбовете в британския гр. Брайтън през 2005 година. По-късно изображението, смятано за едно от най-известните на Банкси, е свалено от стената и продадено на частен колекционер, пожелал анонимност. Именно той е предложил сега на търга в Маями произведението на британския художник.

Предварителната оценка на лота е била 500-700 хиляди долара с включени комисионни. Други две творби на Банкси, предложени на търга и оценени предварително на 100 000 и 200 000 долара, не са предизвикали интереса на купувачите.

Банкси е псевдоним на най-известния графити художник в света. Първите му творби се появяват по улиците на британските градове от 90-те години на миналия век. Едно от най-скъпите произведения на твореца, продадено на търг, е "Робски труд". През юли 2013 година то е купено на аукцион в Лондон за 1,1 милиона долара.

Източник:  Ройтерс, Асошиейтед прес, БТА

Снимка: Ройтерс

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !