Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Доминик Милър идва за концерт през май

отпечатай новината

10.03.2014 16:15 | Видян 2071 пъти

Доминик Милър идва за концерт през май

Един от най-известните китаристи и съвременни композитори пристига в България по покана на СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ. „Китаристът на СТИНГ“, както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи последния си албум „Ad hoc“, излязъл на бял свят през февруари тази година.

Роден в Буенос Айрес, Доминик Милър израства в Аржентина. Още на 8 години хваща китарата, но на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School of Music.

Днес, Доминик има записани над 9 албума с гениалния СТИНГ. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1200 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават.  Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно – „Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани.“

Доминик е съавтор на много песни, но най-любима и популярна е „Shape of my heart“ . Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като китаристът на Стинг?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и повече от 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.  

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !