Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Агент 007 на балет в Софийската опера

отпечатай новината

10.03.2014 17:20 | Видян 1772 пъти

Агент 007 на балет в Софийската опера

Холивудската звезда Пиърс Броснан използва времето, в което не е на снимачната площадка на трилъра „Сървайвър”, за да се запознае отблизо с българската култура, съобщава БЛИЦ. В неделя следобед той е бил в Софийската опера, за да гледа балета „Лебедово езеро”. Поканата към Пиърс Броснан да гледа “Лебедово езеро” дошла от прима балерината Маша Илиева. Но всъщност първо Агент 007 потърсил контакт с известната ни балерина.

„Ще го разкажа малко от смешната страна, защото ми се обадиха от Бояна и ми казаха, че г-н Пиърс Броснан иска да се види с мен и аз си помислих, че това е скрита камера или някаква шега, защото не можех да повярвам”, разказа Маша Илиева пред БНТ.

Оказало се, че срещата е съвсем истинска. Пиърс Броснан имал желание да се подготвя под ръководството на Маша за своя предстояща роля. Във филма „Слънцето и луната” Агент 007 ще трябва да изиграе кралят Слънце Луи ХІV, който се смята за бащата на балета. Като истински професионалист още докато снима у нас, Броснън не губи и минута, а вече се готви за следващото си екранно превъплъщение.

„Имам да си напиша домашното. И когато дойдох тук в София, си помислих, че имате прекрасна Национална опера, представиха ме на Маша. Говорихме си много за изкуството на танца, за периода, в който се развива действието, за Луи ХІV и ето защо реших да взимам уроци от Маша. А и наистина обичам балета”, отбеляза актьорът.

Борснан не демонстрира никаква дистанция, каквато се очаква от холивудска знаменитост. През седмицата той не отказа да позира за снимка с някои от момичетата от балета, които веднага я качиха в социалните мрежи. Преди спектакъла чаровният артист даде автографи. Появата му в Операта предизвика еуфория дори и сред артистите.

Преди спектакъла Броснън не скри, че бъдещата роля няма да е първият му досег с балета. Още в театралната академия е посещавал занимания по танци. От тогава му останала и любовта към това изкуство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !