Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Криско си купил песента, не я бил откраднал

отпечатай новината

11.03.2014 17:30 | Видян 1943 пъти

Криско си купил песента, не я бил откраднал

Последната песен на Криско "Хората говорят" предизвика доста дискусии в социалните мрежи, както и нападки, че певецът е откраднал инструментал от западна песен. Въпросният инструментал, на име Trap Starrz Got Da Work, е бил закупен легално от Криско, а Facing The Sun извади на показ платежно към сайта primeloops.com и лиценз за използване на семпъла от продуцентската компания Sound Nation Ltd, държаща авторските права върху звуците, съобщава dnes.bg.

"Facing The Sun e платформа за разпространение и монетизация на музикално съдържание, при която спазването на авторското и сродните на него права е основен приоритет. По повод на нападките от последните дни към песента "Хората Говорят" на Кристиан Талев - Криско и обвиненията към нас, че подкрепяме нарушаването на авторски права, представяме доказателствен материал по този казус.

Лицензите за инструментала Trap Starrz Got Da Work, издаден на 18.02.2011, използван в парчето "Хората Говорят" са закупени от Кристиан Талев на 31.01.2013. Купуването на звуци, loop-ове, семпли и цели инструментали е стандартна практика, като същият сайт работи с Бионсе, Крис Браун, Никол Шерцингер, Skrillex и много други.

Въпросният инструментал е пуснат за продажба с неексклузивен лиценз, предоставящ възможност за легално ползване на всеки, който го закупи. Всички твърдения, уличаващи Криско в нелегално придобиване и/или ползване на части от инструменталната композиция Trap Starrz Got Da Work в парчето "Хората Говорят", са безпочвени, не отговарят на истината и са клевета", заявиха от своя страна Facing The Sun.

Засега Криско не възнамерява да предприема съдебни действия, най-малкото защото сайтът, от който стартирала антикампанията, е фиктивен – единствената новина в него е тази срещу рапъра, а фирмата посочена като собственик не съществува.


Снимка: Facing The Sun; dnes.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !