Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Връчват модните награди "Златна иглa" за 20-ти път

отпечатай новината

21.03.2014 17:15 | Видян 1518 пъти

Връчват модните награди

На 26 март ще се проведе гала-вечер и ревю-спектакъл по случай церемонията за юбилейните годишни модни награди „Златна игла 2014” на Академията за мода, пише dir.bg.

Преди 20 години бе връчена първата "Златна игла" за най-високи постижения в българската мода. Носител на отличието за най-добър дизайнер на годината тогава стана Запрян Маринов, главен дизайнер на модна къща „Егоист”.

За разлика от предишни години този път имената на новите носители на "Златната игла" до последно ще бъдат пазени в тайна. Те ще бъдат съобщени за пръв път на официалната церемония в присъствието на ВИП гости и представители на медиите. За големите призове вече гласува жури от 30 лайфстайл журналисти с председател проф. Любомир Стойков.

Академията за мода ще връчи Златна игла в пет категории: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер” и „Моден гримьор”. Преди обявяването и представянето на победителите със самостоятелни ревюта ще се състои грандиозен и красив моден спектакъл. В него своите най-нови произведения ще покажат изтъкнати наши и чуждестранни дизайнери и модни къщи.

Ревю-спектакълът ще открие София Борисова – миналогодишната носителка на две златни игли в категориите „Дизайнер на годината” и „Модна къща на годината” за "Romantika Fashion". Свои колекции ще покажат и други носители на голямата награда – Жана Жекова и Запрян Маринов.

Водещи на гала-вечерта ще бъдат очарователните актриси Гергана Стоянова и Елен Колева, а манекенската постановка е на Амалия Тинчева. Статуетката „Златна игла” по традиция е дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини.

Снимка: Bulphoto

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !