Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Бербатов строи стадион в Бургас

отпечатай новината

01.04.2014 11:15 | Видян 1820 пъти

Бербатов строи стадион в Бургас

Димитър Бербатов планира да строи стадион в Бургас, съобщава "Всеки ден". Звездата на „Монако" се нуждаел от игрище, защото смятал да открие своя футболна школа и на морето. Според негови близки стадионът ще е малък, до 1000 места, и ще се ползва само от най-малките фенове на великата игра.

Теренът може да приюти и турнири сред децата от целия Черноморски регион. При това напълно безплатно. Бербо смятал обектът да има всички екстри на своите големи събратя - съблекални, тоалетни, бани, дори видеозала.

Засега е ясно, че стадионът ще стане нещо повече от проект само ако готвената футболна школа в София наистина отвори врати. СОС вече одобри да отпусне терен на Бербатов в Борисовата градина. По план освен футболни игрища школа „Бербатов" се предвижда да има и два тенис корта, стрийтбол, тенис на маса, плажен волейбол, фитнес на открито и петанка. Планирана е още и детска площадка с възможности за различни видове спорт с помощта на аниматор.

Близо трите милиона лева, които са нужни за това спортно чудо, ще дойдат от еврофондовете. Главният архитект на София Петър Диков се подписа под проекта, който обаче още е в застой. Едва когато първите тренировки в столицата станат факт, можело да се мисли и за стадион в Бургас. Ако всичко върви по план, първи стъпки по строежа на игрището в морския град могат да се очакват в края на 2015 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !