Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Стояна с 3 бона за участие

отпечатай новината

03.04.2014 14:40 | Видян 697 пъти

Стояна с 3 бона за участие

"Не ме отписвайте! Не слизам от сцената! - обяви Стояна Мутафова пред "България Днес". Преди дни се появи информация, че актрисата ще изиграе последната си роля на сцената на театъра в Разград в постановката "Безумната лейди Джули". Пиесата наистина ще бъде свалена от репортера на театъра с участието на Стоянка, но това не означава, че самата тя се отказва от сцената.

Стоянка не само не се отказва, а е по-дейна от всякога. 92-годишната актриса многократно в свои интервюта е признавала, че пенсията от 700 лв., която взима всеки месец, не и стига за нищо. Затова приема и частни участия, които не са свързани с ангажиментите ѝ към Сатиричния театър. Мутафова никога не е споделяла точния хонорар, който взима за участията си. Очевидци обаче твърдят, че взима добри пари за участията си."Напълно си ги заслужава" - категорични са нейни колеги.

Преди известно време Стоянка е забелязана в известен хотел в Севлиево, където е имала участие с трупата на частна театрална формация. Режисьорът на постановката е тропнал на масата пред нея две големи пачки със споразумението - "Това за снощи, другото за довечера".

Според клюките легендарната актриса взима хонорар от 3 бона за свое участие. Мутафова не крие, че свързва работата си не само с любовта към сцената, но и с нуждата от пари. Пенсията от 700 лв. не стига на актрисата дори да плати сметките за вкъщи и това до голяма степен я задържа все още на сцената. Въпреки всичко Стоянка казва, че никога не е била от най-богатите актьори и допълнителните доходи винаги са ѝ нужни. "Имала съм и много пари и всичко съм изхарчвала" - споделя тя.

"Идва почивката и с Муки ще заминем за нашата обител в Драгалевци. Там забравяме за всичко. Тя ще поседи малко при мен, после оставам сама с дърветата, цветята и хубавата ми зеленчукова градина. Миналата година имах добра реколкта от зеленчуци", похвали се с екопроизводство легендарната ни актриса.

 

Източник: "България Днес"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !