Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Лили реве за ниска пенсия

отпечатай новината

20.09.2008 09:00 | Видян 10970 пъти | Гласували 5

Лили реве за ниска пенсия

Невероятно, но факт. Лили Иванова роптае срещу ниската си пенсия, стана ясно от нейно интервю по Дарик радио! Певицата не можела да излезе на глава с държавата, за да си извоюва по-добро заплащане за старини.
„Моята пенсия е 96 лева и 47 стотинки! Вчера погледнах с повишението и умрях от смях. След като държавата е взимала толкова много пари благодарение на мен от концертите ми, а ние получаваме съвсем малко. Получих съобщение, затова го знам, иначе нямаше да знам. Това е унизително, това е падението на държавата и на политиците!“, изумена е изпълнителката.

Лили Иванова е известна с това, че много добре се пазари, когато става въпрос за възнаграждение. Тя получава едни от най-високите хонорари сред изпълнителите в България изобщо! За да бъдем по-точни, сумата, която примата прибира за участие май не падала под 10 хиляди лева, ако се вярва на промоутърите.
Програмата й е запълнена със задължителните няколко ангажимента месечно. Най-силни за нея са летният сезон и коледно-новогодишните вечери, когато най-много я канят на тържества и частни партита.
Според бизнесанализатори, само през лятото тя като нищо може да е направила четвърт милион лева.
Тъй като едва след месец и половина - два започват банкетите за годишното приключване на фирмите, припомняме ви каква беше тарифата на Лили за миналите новогодишните празници – 14-15 бона на участие. Според информация на БНТ, цитирана от Труд, най-вероятно примата е поискала към сто хилядарки да пее на площад Батенберг за ЧНГ 2008. Имайки предвид инфлацията, вероятно много скоро Лили ще си вдигне и още цената!
По отношение на пенсиите пък икономистите са категорични: човек получава толкова, на колкото се е осигурявал.
Колкото по-големи са данъците, които плащаме, докато се трудим, толкова повече са и парите ни  за старост. Проста система, която разбират дори хората без образование.
А който няма навика да се отчита на държавата, логично получава скромни пари. Лили Иванова едва ли е изкарвала малко през последните 38 години, откакто пее, така че пенсията й не е държавен, а неин счетоводен проблем.
И май е време да я погнат данъчните!!! Като нищо ще се окаже, че не държавата й дължи доста, а тя на държавата – т.е. на всички нас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !