Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Иво Аръков: Не спирам да изследвам живота

отпечатай новината

17.04.2014 11:30 | Видян 2854 пъти | Гласували 1

Иво Аръков: Не спирам да изследвам живота

Иво Аръков е роден на 27 септември 1988 г. във Варна, детството му преминава в Белослав. На 13 години заминава заради работата на баща си в Ростов на Дон, Русия. Когато се връща, се записва в детското театрално студио "Златното ключе" във Варна. Учи солфеж, композира песни със свой текст. През 2011 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. Играе в редица театрални постановки, сред които „Козата, или коя е Силвия” на Явор Гърдев. Близо три години беше в трупата на МГТ “Зад канала”. Има силен дебют в киното във филма „Кецове”. Модел е на агенция “Ивет Фешън”, а участието му в сериала "Фамилията" го нарежда сред родните секссимволи. Сред многостранните му таланти са писането на стихове, свиренето на пиано и китара. Нашумя в светските среди като гадже на Мика Стоичкова, дъщеря на футболната ни легенда Христо Стоичков. Неотдавна двойката даде първото си интервю за предаването Coolt по бТВ.

Как бе избран да изиграеш Антон Велев в тв сериал “Фамилията”?

Много съм благодарен на продуцентите, които повярваха, че мога да се справя с това предизвикателство. Изключителна рядкост е някой да рискува и да ангажира с години по-млад човек. Беше ми трудно в началото. Явно изглеждам много по-различен от Антон в действителност, защото ми се е случвало хора да ме питат: “Вие ли сте…” Отговарям – “да, същият, Тони от сериала”.

Съществува ли бариера между различните поколения актьори?


Аз знам само за една съществуваща бариера, тя е концептуална и е загнездена в сърцата на хората, далеч по-широкото понятие за „различни поколения актьори“, защото ако си Човек ще срещнеш Човек, независимо каква е професията. Тук ще благодаря на всички свои колеги, които ми гласуват огромно доверие и приятелство.

Има ли актьор във филма, който ви е бил кумир, а сега играеш заедно – рамо до рамо?


Разбира се, че човекът, който е представлявал мой кумир през времето, в което аз съм се формирал като личност, е Стефан Данаилов. Щастлив съм, че работим заедно в един и същи проект.

Колко време трябва да репетираш, за да наречеш себе си успял актьор?


Винаги е рано да се наречеш успял актьор, но никога не е късно да се стремиш да бъдеш! Да се наречеш „успял“ означава че си спрял, а един човек наричащ себе си актьор, не трябва да спира да изследва живота.

Ти си артист - играеш, пишеш, танцуваш, дефилираш, свириш и т.н. В кое свое амплоа изразявате най-много себе си?


Бих бил твърде скромен за да нарека: „Изразен най-добре чрез амплоа“. Аз съм изразен чрез своята цялост и предполагам, че сборът от всички мои качества и недостатъци, цялата тази комплексност, изразява мен.

Сега какво би предпочел – театър, кино или сериали?

Защо трябва да се степенуват? Всичко ми е интересно. Не се отричам от нито едно от трите.

С кой голям артист би се снимал във филм?


С Не доказалият се и Не изявил се Голям артист!

Кой е мечтаният образ в театъра,който искаш да изиграеш и след като приключиш една роля, остава ли частица от нея в теб?


Частици от всяка от ролите остава в мен. Мечтани образи имам от Крал Лир до Есенин.

Защо напусна трупата на театър “Зад канала”?

Много глупости се изписаха по темата, а истината е, че искам да се развивам като актьор. Искам да огледам новите хоризонти, да се запозная с нови хора. Напуснах, защото нямаше как да се направи такава координация, че хем да играя, хем да си преследвам моите мечти и идеали.

Имаш ли татуировка?

Имам много, по цялото тяло, предимно архангели, но всички са с невидимо мастило.

Какво обичаш да правиш през свободното си време?


Да го запълвам с нещо градивно и креативно!

Можеш ли да разкажеш някоя забавна случка от снимачната площадка на "Фамилията"?

Ние се забавляваме много, но се опасявам, че няма да ми стигнат листите, за да опиша дори една от случките на снимачната площадка.

Пишете ли стихове по зададена тема или по опорни думи?

Не обичам да пиша по нещо, което ми е зададено, това не е моя професия, а порив, който изследвам в себе си. Харесвам Вапцаров и не само.. Имаме страхотни поети с вековна сила на словото.

Кога за първи път се почувства истински мъж?


Отговорността, самостоятелността, всяко препятствие и предизвикателство, с което се среща и преодолява един мъж. Всичко, провокиращо неговия темперамент, го изгражда като личност или съответно то пречупва и проваля при не овладяване на ситуацията. Важно е доколко и жената е жена, за да провокира мъжкото в мъжа, а не друго...

Кое е най-нестандартното нещо, което си правил?


Да спра цигарите.

За любимата си казваш: „Мика е моят лъч светлина, който ме обогати и обнадежди?

За мен голямата любов е една единствена в живота и това е човекът, с когото искаш да остарееш. Но за да продължи любовта, трябва да се стараеш всеки ден.


Вярно ли е, че с Мика искате да емигрирате окончателно в Америка?


Няма такова нещо като край на кариерата ми тук. Предстои ми една сериозна крачка: среща с хора, които са оценили моите качества като актьор и ме канят в Маями. Но това ще се случи, когато най-официално приключа с ангажиментите си тук – снимките на сериала “Фамилията”. По щастливо стечение на обстоятелствата, с Мика ни се отварят перспективи на едно и също място – в Маями.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !