Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Поне 150 бона припечели Лили от общинско жилище

отпечатай новината

29.04.2014 09:15 | Видян 3197 пъти

Поне 150 бона припечели Лили от общинско жилище

„Четох, че Лили Иванова щяла да ходи при премиера другата седмица или тази седмица, за да се оплаква от данъчните. Според мен това е малко... как да кажа... нахално. В друга държава, особено такива знаменити личности, ако ги хванат, че укриват данъци, мястото им е на друго място", заяви като шеф на НАП сегашният депутат Красимир Стефанов. Човек много точен в думите и преценките си.

За близо 500 000 лв. укрити доходи може да съставят акт скоро данъчните на примата на българската естрада Лили Иванова, писа близкият до нея и славословещ я с повод и без повод „24 часа", като се позова на отлично информиран източник в Националната агенция за приходите. В други медии цитираната сума клонеше към милион. При това ставаше дума за 5 години от 5 десетилетия на звездата на сцената. Всъщност не е необходима особена гениалност, за да се сети човек, че може да има нещо такова. И то съдейки по думите на самата певица.

Нееднократно тя се жалваше в медиите, че пенсията й е близка до минималната. Както знае всеки средноинтелигентен човек, причината човек да не е събрал добър сбор в НОИ, може да бъде само една - не се е осигурявал или го е правил на минимална ставка. Цялата тази работа послужи за мотив да не бъде прието предложението за даване на пенсия по заслуги с максимален размер на певицата. Така определената за нея сума отиде при Валя Балканска, чиято песен за Дельо хайдутин лети в Космоса.

Лично финансовият министър по онова време Симеон Дянков отряза Лили за ВИП пенсия и обясни съвсем обективно от счетоводна и гражданска гледна точка по каква причина спира кандидатурата й. А тя пък се усъмни в заслугите на други получатели на такава като Йорданка Христова например. За да се върнем на темата за укритите данъци, трябва да кажем, че ревизията на Лили се проточила, защото трябвало бирниците ни да пишат на колегите си от 3 държави, където певицата е имала турнета. За данъчните спорни се оказали доходите на Иванова от концерта й в зала „Олимпия" в Париж през зимата на 2009 г.

Една от сделките, които не е ясно дали са влезли в ревизията, е за апартамент, който според изповяданите цени на сделките, е донесъл към 150 бона печалба на Лиленце-пиленце. И то при положение че приемем, че голямо жилище в нова кооперация в „Лозенец" през върховата по цени 2007 г. се е продало за по-малко от 1000 евро на квадрат, когато реалните ставки бяха 2 до 4 пъти по-високи.

Хеле пък за имот, чиято стойност набъбва заради неговата притежателка, на което разчитат и холивудските, и нашите звезди при продажба на недвижимости. Ето и цялата история. В края на 2001 г. Лили се примолва на тогавашния кмет на столицата Софиянски да й даде общински имот, ама нещо по така, за да си отвори детска школа. Кметът разпорежда на скандалното дружество „Софийски имоти" да се заеме със случая. Хитрата хватка е узаконена с решение на Общинския съвет.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !