Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Гришо отива на 1/4 финал в Рим

отпечатай новината

16.05.2014 11:15 | Видян 1494 пъти

Гришо отива на 1/4 финал в Рим

Най-добрата ни ракета пречупи номер 6 в света, съобщи vsekiden.com. Блестящият Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс" в Рим. Най-добрата ни ракета елиминира №6 в света Томаш Бердих след вълнуващ обрат с 6:7 (3), 6:2, 6:2. По този начин Гришо си отмъсти на чеха за загубата преди седмица на турнира в Мадрид. Победата е трета за него от 4 мача срещу този съперник.

Първият сет беше най-оспорван. Чехът водеше с 3:1 и 4:2 гейма, но Димитров показа класата си и изравни при 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Бердих се възползва от двойна грешка на нашия и в последствие измъкна успеха със 7:3. Следващите два сета преминаха под диктовката на българина.

Във втората част той поведе с 5:1 и без проблеми я затвори след 6:2. Томаш Бердих опита да се противопостави по-сериозно в решителния трети сет. Чехът обаче бе пречупен след много оспорвано разиграване и пробив на Гришо за 5:2. След това Димитров нямаше проблеми да приключи мача от свой сервис с 6:2.

В четвъртфиналите първата ни ракета ще се изправи срещу германеца Томи Хаас. По-късно днес Григор трябва да играе и в четвъртфиналите на двойки, където заедно с Лукаш Росол (Чехия) срещат Марин Чилич (Хърватия) и Сантиаго Гонсалес (Мексико).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !