Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

"Хип-Хоп" на Ицо Хазарта стана хит

отпечатай новината

19.05.2014 16:00 | Видян 2062 пъти

Ицо Хазарта от "Ъпсурт" пусна самостоятелно парче, озаглавено "Хип-хоп", което за нула време бе гледано от над 30 000 души в Ютуб и бе споделено в мрежата хиляди пъти, получавайки широк отзвук навсякъде, съобщи Иновацията за българската сцена тук е, че всичко е заснето в един кадър - първият клип от серията "One Shot".

В песента си рапърът за първи път пее на източнобългарски диалект, най-вероятно варненски. Въпреки очевидното заяждане с "локални" рапъри от рода на Гошо от Почивка, диалектът в "Хип-хоп" все пак е оправдан. "Лирическият говорител" на Ицо представлява студент от морето, който учи в столицата и произнася монолог към роднините и заобикалящите го.

Още по-любопитен момент е, че в парчето задочно участие взима и председателят на ДПС Лютви Местан с репликата: "Точно този аспект на въпроса не е релевантен към политическата отговорност. Не става въпрос за спомени, става въпрос за един добре организиран, добре премислен сценарий."

Думите на Местан са част от негово интервю по повод номинацията на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) миналата година, което предизвика антиправителствени протести. Квалификацията "тъпанар" пък се среща няколко пъти в песента, като накрая слушателите остават с впечатлението, че именно лидерът на ДПС е въпросният тъпанар. Несъмнено интересен художествен похват.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !