Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Ефектът Анджелина Джоли

отпечатай новината

22.05.2014 16:45 | Видян 2313 пъти

Ефектът Анджелина Джоли

Само на Острова 1200 жени са изрязали гърдите си, без нито да имат рак, нито генетична обремененост. Жени с рак на гърдата масово си премахват и двете гърди, въпреки че нямат медицинско основание за това. Повечето от тях се подлагат на двойна масектомия по примера на холивудската звезда Анджелина Джоли. Тя предприе интервенцията миналата година, след като майка й почина от рак на гърдата и тя се подложи на изследвания, които показаха 87 риск да развие болестта.

Специалисти алармират, че след Анджелина две трети от диагностицираните с рак в Англия и САЩ предприемат крайната мярка - премахване и на двете гърди, включително и здравата. Тази истерия вече си има име - "Ефектът на Анджелина".

Повечето от нейните последователки нямат генетична обремененост и като резултат от тази процедура лечението им дори ще бъде затруднено. Според доктор Сара Хоули от университета в Мичиган в премахването на здрава гърда няма "никакъв смисъл" и със сигурност няма да намали риска за здравето.

Според английското издание нещата стават още по-зловещи като се добави и факта, че само на Острова 1200 жени са изрязали гърдите си, без нито да имат рак, нито генетична обремененост.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !