Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Топалов фаворит при интелектуалните спортове

отпечатай новината

24.09.2008 15:49 | Видян 2635 пъти

Топалов фаворит при интелектуалните спортове

Веселин Топалов е поставен под №1 и фаворит за титлата при мъжете в шахмата на Първите Световни Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове, предаде БГНЕС.

След летните Олимпийски игри и Параолимпиадата, Пекин ще посрещне Игрите по Интелектуални Спортове от 3 до 18 октомври. Включени са пет спорта – Шахмат, Бридж, Го, Шашки и Китайски шах.

Българската федерация по шахмат изпраща в китайската столица най-силните ни състезатели - Топалов при мъжете и Антоанета Стефанова рли дамите. Федерацията по Спортен Бридж изпраща 17 души, включително и юношески отбор, а Асоциацията по Го – тим от 7 души. Подробности за тяхното участие ще бъдат оповестени утре на пресконфернция от 11:00 ч. в Пресклуб България. В шахмата при мъжете основни съперници на Веско за трофея ще бъдат китаеца Сянчжъ Бу, добър познайник на българския гросмайстор от турнира М-тел Мастърс и от други състезания, Лениер Домингес Перес от Куба и още един китаец - Хуа Ни.

Нети Стефанова е втора поставена при жените, под №1 е представителката на домакините Ифн Хоу. Сред участничките е и новата световна шампионка Александра Костенюк от Русия. Веселин и Антоанета ще участват и в смесен национален тим на България. Общо в състезанията ще вземат участие около 2500 спортисти и 600 официални гости от 150 страни и региони. На церемониите по откриването и закриването ще бъде показана дългата история и култура на интелектуалните спортове.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !