На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Братът на Орешарски работи за 400 лева

отпечатай новината

05.06.2014 15:15 | Видян 1882 пъти

Братът на Орешарски работи за 400 лева

Родният брат на премиера Пламен Орешарски се труди срещу мизерните 400 лева възнаграждение, научи „Всеки ден". Милети Орешарски работи във ВиК- Паничище в Сапарева баня, а местните се дивят на ниската му заплата.

Баткото на министър-председателя е нает като юрист от управителя на водното дружество, но само за една година. Договорът му изтича след няколко месеца. Ако не бъде продължен, по-големият с 5 години от двамата братя Орешарски ще остане само адвокат на свободна практика, разкриха източници от Сапарева баня.

Милети Орешарски беше директор на Централния софийски затвор до 2009 г. Преди това - от 1991 до 2006 г. пък беше шеф на затвора в Бобов дол. Той е в системата на местата за лишаване от свобода още от 1985 г., след като завършва право в Югозападния университет. Има диплома и от Минния техникум в Бобов дол, последвана и от инженерска от Минно-геоложкия университет. И след излизането от сферата на затворите обаче Милети набляга на юридическата си специалност. Така попада във ВиК-то на курорта Паничище в Рила над Сапарева баня.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !