Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Папагалът на Слави го разболя

отпечатай новината

17.06.2014 10:00 | Видян 1793 пъти

Папагалът на Слави го разболя

Слави Трифонов е на път сериозно да си изпати покрай любимия си папагал. Дългият, който троши по 3 бона на месец за екзотичната животинка и бързо си навлече гнева на екипа с прекомерните грижи към Пилето, се е тръшнал от болест, с която го е заразило пернатото, научи „Всеки ден" от хора в екипа му. Вирусът, който се е развил буквално за ден, заплашва да нанесе сериозни проблеми на здравословното му състояние.

Слави получил тежко възпаление на белите дробове, имал постоянна хрема и температура, но упорито отказвал да си признае пред сценаристите на „Шоуто на Слави", че вече трудно диша в близост до обичния си папагал. Типично в свой стил водещият се инатил и заявил на всеослушание, че дума не може да става да се раздели с „домашния си любимец" , защото инвестирал твърде много средства и време в него.
Болестта, която е тръшнала Дългия, е орнитоза. Заболяването се развива за период от 5-70 дни след заразяване от папагал и причинява тежка пневмония, висока температура, диария, конюнктивит и намаляване на броя на белите кръвни телца. Лекува се със силни антибиотици.

Годишно в света се разболяват няколко десетки души, обикновено собственици на папагали или ветеринарни лекари. „Често срещано е хора, които контактуват и се грижат за папагали, да прихванат различни болести от тях. Тази птица само грижи създава на екипа ни. Първо жестоко стресна човек от публиката по време на записа на шоуто и за малко се отървахме да не ни съдят за нанесени щети. Освен това непрекъснато пищи, врещи и стряска всички в най-неочаквани моменти. Да не говорим, че Слави го глези жестоко само с най-отбрани храни, без никакви остатъци и вредности. А когато му се налага да пътува в чужбина, за птицата се грижи специално нает човек срещу хиляда лева на ден, и то само за компания. А ето че сега и него го разболя - трябва да се отървем от тази гад", гневят се от екипа на вечерното шоу.

Снимка: „Всеки ден"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !