Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Роналдо се потроши!

отпечатай новината

19.06.2014 15:45 | Видян 1682 пъти

Роналдо се потроши!

Португалецът играе с разбито коляно три месеца

Голяма драма настана в лагера на Португалия заради здравето на суперзвездата Кристиано Роналдо. Има опасност носителят на „Златната топка" да спре с футбола заради травма в коляното! Шокиращата вест дойде от един от докторите, които са лекували португалския капитан. Вече няколко месеца Роналдо не може да възстанови напълно коляното си, като висеше до последно и за световното. По думите на лекаря Хосе Фелис Диас 29-годишният Роналдо има нужда от дълга почивка, в противен случай рискува футболната си кариера.

„Коляното му трябва да си почива или кариерата му е в опасност. Знам, че иска да играе във всеки мач, но невинаги е възможно. Натоварванията върху коляното му продължават, а това не е добре. Той просто трябва да отпусне газта в близките седмици, защото рискува много", заяви д-р Диас.

Според медиите в Португалия целият проблем е дошъл заради клубния му отбор „Реал" (Мадрид). Роналдо играе с тази травма от средата на месец март. Треньорът му Карло Анчелоти обаче скри каква точно е контузията и хвърли прах в очите на феновете, че болежките на португалеца са бял кахър. Мадридските медии обаче веднага надушиха за какво иде реч - проблемът бил в сухожилие на лявото коляно, получен по време на мач от Шампионската лига срещу „Шалке" на 18 март. Тази травма продължава да мъчи звездата и в момента на световното в Бразилия.

„Обмислихме дали да не му дадем почивка, но в момента той не се нуждае, тъй като коляното не му създава проблеми", каза Карло Анчелоти в разгара. „Реал" водеше люта битка в испанското първенство и Шампионската лига и италианецът очевидно е рискувал здравето на футболиста, за да преследва целите си.

Вместо да му дадат почивка, за да се възстанови напълно, очевидно са го друсали с болкоуспокояващи и с течение на времето проблемът се е задълбочил, правят заключения медиите в родината на Роналдо.

Португалският №7 пропусна част подготовката за световното и дори беше под въпрос в началото на финалите. За капак получи и мускулна травма в бедрото, което съвсем паникьоса селекционера Пауло Бенто. Все пак Роналдо стисна зъби и се върна в игра в последната контрола на отбора срещу Ирландия (5:1), а след това взе участие и в първия мач на Португалия срещу Германия, загубен катастрофално с 0:4.

Сега обаче изказването на доктор Диас отново завихри голяма драма около Роналдо. По всичко личи, че капитанът ще изкара другите два мача от групата срещу САЩ (23 юни) и Гана (26 юни) на инжекции. Ако Португалия обаче стигне по-далеч на Мондиала, положението за мегазвездата може да стане критично, опасяват се още в родината му.

Снимка: Vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !