На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Буена виста соушъл клъб идват на прощално турне

отпечатай новината

25.06.2014 14:30 | Видян 1230 пъти

Буена виста соушъл клъб идват на прощално турне

На възраст, на която повечето изпълнители са се оттеглили от сцената и близо две десетилетия след като стават лицето на кубинската музика пред света, останалите членове на "Буена виста соушъл клъб" тръгват на прощално световно турне, след което ще поемат по отделни пътища, предаде Асошиейтед прес.

"Всеки от музикантите има собствени планове и трябва да получи своя шанс", сподели в скорошно интервю за агенцията тромбонистът Хесус Рамос, който е с групата от самото начало. Прощалното турне "Adios Tour" на Рамос, Омара Портуондо, Елиадес Очоа и останалите членове на "Буена виста соушъл клъб" започва с концерт в Полша.

На 30 юни кубинските музиканти ще гостуват в София, а ден по-късно ще зарадват публиката в Пловдив. Последната им обиколка ще завърши през 2015 г. с прощален концерт в Хавана.

Историята на "Буена виста соушъл клъб" започва през 90-те години на миналия век, когато американският музикант и продуцент Рай Кудър заминава за Куба и събира заедно музиканти ветерани. През 1997 г., година след формирането на "Буена виста соушъл клъб", носещият същото заглавие албум на групата става изненадващ хит и е отличен с награда "Грами".

Едноименният документален филм от 1999 г. на Вим Вендерс привлича още по-голямо внимание към "Буена виста соушъл клъб" и носи на режисьора си номинация за "Оскар" в категорията за пълнометражни документални продукции.

Четиридeсет музиканти, повечето от които възрастни, са били част от постоянно променящия се състав на "Буена виста соушъл клъб". Сред вече покойните по-известните лица на формацията са Ибрахим Ферер, Рубен Гонсалес и Компай Сегундо, припомня агенцията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !