Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

Теория на замърсяването

отпечатай новината

26.09.2008 16:40 | Видян 2523 пъти | Гласували 5

Теория на замърсяването

Тази събота 27 септември 2008 година социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже една малка българска истина - България е една от най-зацапаните мръсни държави на планетата, а причината за това са българите, чийто сериозен обичай е да хвърлят отпадъците си в реката. Филмът на „Отечествен фронт” е за този обичай и за десетина българи, които не искат да го спазват. „Те се събират по форумите.” – разказва Мартин Карбовски. – „Форумите са новия мегдан. Ако искате да срещнете хора, които не си хвърлят фаса и дъвката на улицата, които не си хвърлят боклука в реката – идете във форумите. Там ще намерите тези, за които става дума днес в „Отечествен фронт” - Нова телевизия. Това са хората, които почистиха Въча, докато вие си изхвърляте боклуците в реката!” Какви са тия хора, които са решили да почистят цял един язовир? Какви може да са момчетата и момичетата, които проявяват инат срещу един от най-великите обичаи на българите – „боклука в ряката”? Какво работят те?

Официално язовир Въча е чист. Още по-официално - кметове и чиновници обвиняват рибарите, че са замърсили язовира. Екипът на „Отечествен фронт” обаче има стотици доказателства, че това не е язовир, а сметище на болници, автосервизи и морги, строително сметище и битово сметище. Тези доказателства са от само от боклуците на повърхността. Какво ли крие дъното на язовира!?

„Да ме прости природата на България, но нашият екип не вярва в ентусиазма на участниците!” – коментира Мартин Карбовски. – „Нашият екип също са българи и ние отдавна сме заразени със скепсис. Ентусиазмът на участниците е като един малък „Титаник”, изправил се срещу плуващите айсберги на боклуците. Ние не можем да повярваме, че това има смисъл. Докато чистим ние долу, горе някой отново си хвърля боклука в реката. Според нас опитът да се почисти тази страна е безсмислено упражнение. Това, което казвам обаче не е повод да си изхвърлите боклука след малко през терасата!... Аз обвинявам българите. С високопарни думи и с патриотични неистини доникъде няма да стигнем. Българите си хвърлят боклука в реката. Ние заснехме това хвърляне. Ние заснехме човека, чиято баба е хвърляла боклука си също в реката. Това е обикновеният българин. Има и различни, необикновени българи – те са наша отчаяна надежда, че едно от най-красивите места на планетата утре няма да е мръсно. Защото тази държава е мръсна. Мръсната държава, произвежда мръсни хора и мръсна природа. И хората в тази държава живеят така, сякаш навън природата принадлежи още на турската империя. Сякаш у нас, вкъщи, е България, а навън на тротоара или в гората е турско робство. Според мен така могат да живеят само идиоти. Идиоти роби, неосвободени идиоти. Язовир Въча вчера беше почистен. Утре пак ще бъде мръсен, защото отгоре едните българи хвърлят, а долу другите българи не успяват да почистят. И така – цяла една епоха минава. И така – животът ни е свършил преди да успеем да се насладим на природа наоколо. Престанете да бъдете българи! Престанете да си хвърляте боклука в реката!”

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !