Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Сапьори търсят съкровището на Ванга

отпечатай новината

30.06.2014 15:45 | Видян 1605 пъти

Сапьори търсят съкровището на Ванга

Трима сапьори участват в секретна мисия, ръководена от пророчицата Ванга и Людмила Живкова, дъщеря на държавния глава Тодор Живков точно преди 33 години. Ванга лично одобрява всеки от участниците в експедицията. експедицията има за цел да открие в недрата на Странджа места, съхраняващи огромни исторически ценности. Всеки член на екипа е одобрен лично от Ванга, без самият той да знае, че е избран. Имената са консултирани с проницателката в дома й в Петрич чрез нейната племенница Красимира. Ванга и Людмила Живкова поддържат близка връзка и това е в основата на тайната експедиция. Говори се, че мисията предизвиква огромен интерес в съветските тайни служби и е прекъсната след тайнствената смърт на Живкова.  

"Бях войник в Малко Търново, сапьор в седми граничен отряд - разказва пред "България днес", Стефан Ноев, един от участниците в експедицията. - Историята започва точно преди 33 години - юни месец 1981 г.
Нашият ротен старши лейтанант Витанов, ме извика с още две момчета. Изгледа ни строго и започна: "Отивате на секретен обект. Нито дума на никого за това какво се случва там. Нито дума на майките ви, нито дума на бащите ви, нито дума на гаджета и приятели. Всичко, кеото видите и чуете, си остава там. Няма да задавате въпроси и ще изпълнявате стриктно всичко, което ви казват ръководителите на мисията".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !