Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

D&G с рокли тип Мики Маус

отпечатай новината

29.09.2008 15:00 | Видян 5797 пъти | Гласували 1

D&G с рокли тип Мики Маус

Най-новата тенденция в дамското облекло, предложена от дизайнерската двойка Dolce & Gabbana, е горна част на рокля с рамене като ушите на Мики Маус.

Полата пък е като кутия от дамаска, по подобие на кутиите за опаковане на подаръци. В приказната феерия присъстват и други странни елементи от рода на разкошни пижами, накичени с цяла серия аксесоари под формата на сувенирчета. Сред тях са от богородички до медальончета и панделки. „Това са все предмети, които изглеждат като събрани от знатен сицилиански дворец“, обясниха двамата дизайнери по време на седмицата на модата в Милано. Versace пък комбинира в колекцията си коприна и памук, но обработени по такъв начин, че да приличат на змийска кожа с хартиен ефект. Роклите са по-къси от нормалната дължина и са позлатени, а „крокодилските“ палта са лъснати.
„С кризата, която се шири, модата трябва да примамва, за да кара хората да я купуват“, казва Донатела Версаче. „Най-ценното, което може да се предложи на жените, притиснати от работа и ангажименти, са въздухът и прозрачността“, коментира Карл Лагерфелд. За марката Fendi той е измислил „прозрачно“ и леко като пух кожено палто. Max Mara пък предлага работен гащеризон в различни версии. Женственост, елегантност и романтика - това са тенденциите в дамската мода, които изплуваха на току-що завършилата седмица Milano Moda Donna. Според експертите по стил през следващия пролетно-летен сезон ще господстват сексапилът и прозрачността в дрехите. Пъповете ще бъдат покрити, но за сметка на това ще се подчертава по всякакъв начин бюстът чрез прозрачни бюстиета или ризи. Настъпва краят на панталоните. Ще доминират поли във всякакви версии, дължини и за всякакъв тип крака. Токовете на обувките ще бъдат застрашително високи - елегантни или сабо, а сакото ще бъде мини и с добре подчертани рамене.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !