Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Фики окраде Васил Найденов

отпечатай новината

09.07.2014 12:13 | Видян 2756 пъти

Фики окраде Васил Найденов

Новоизгряващият фолкпевец Фики, син на легендата в бранша Тони Стораро, изпълнява песни на Васил Найденов без неговото знание, научи "България Днес". Преди няколко дни Фики удиви посетителите на популярна столична чалготека, като изпълни шлагера "Сбогом, моя любов". Свидетели на случката разказват, че хиляди гърла са запели заедно с фолкпевеца, който демонстрирал отлични гласови възможности. Самата песен била изпълнена като чалга с уклон към кючек.

Проверка показа, че от екипа на Васил Найденов не знаят за изявите на младия изпълнител. "Това не е нищо ново - във всички пиано барове изпълняват песните на Васил Найденов. Хората искат да слушат неговите парчета и различни изпълнители им ги представят. Това момче не го познавам и не мога да кажа нищо за него", коментира импресариото на Васко Кеца - Ивайло Манолов. Той се изненада, че Фики е фолкизпълнител и пее в чалга заведения. Още по-изненадан е, че е син на Тони Стораро. "С Тони Стораро се познаваме и дори сме работили с него по различни проекти. Не знаех, че синът му пее песни на Васил Найденов", добави Манолов.

Страстта на Фики към шлагерите не е от скоро. В интернет може да бъде намерено клипче, на което той изпълнява "Сбогом, моя любов". Заедно с него на сцената е и баща му Тони Стораро. Едно от предположенията е, че Фики пее чужди песни, за да запълва на участията си времето, тъй като засега репертоарът му е твърде малък. Самият Васил Найденов преди време е коментирал изявите на младия изпълнител. "За съжаление нищо не може да се направи, авторските права са на Стефан Димитров, а текстът е на Кръстьо Станишев, макар че аз съм измислил рефрена. Имам само изпълнителски права. Наши песни се пеят по целия свят, но никой не ни споменава, а какво остава да си плати. Руснаците, които са свикнали с песните ни, изпълнявани от Филип Киркоров, дори спорят с нас, че били техни", заявява Васко Кеца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !