Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Фламенко принцесата пристига в София

отпечатай новината

30.09.2008 12:42 | Видян 1183 пъти

Фламенко принцесата пристига в София

Фламенко принцесата на ХХІ в. Естрея Моренте ще пристигне в София на 3 октомври с директен полет от Мадрид, съобщават организаторите. Освен от музикантите и техническия екип, тя ще бъде придружена и от съпруга си, известния тореадор Хавиер Конде - "няма по-красив тореадор от него", категорична е Естрея.

Двамата се запознават в родния град на Естрея, Гранада като виновник за това е баща й - великият фламенко изпълнител Енрике Моренте, който е възпитал почитанието към бикоборството у децата си:"от съвсем малки ни водеше на корида и казваше, че когато бикът говори и тореадорът е пред него не трябва да се пее дори", си спомня певицата. Естрея Моренте и Хавиер Конде са щастливо оженени от седем години и имат две деца.

В деня на пристигането си Естрея ще се срещне с представители на медиите. На 4 октомври Естрея Моренте и Хавиер Конде ще разгледат забележителностите на София и по-специално храм-паметника "Св. Александър Невски" и ротондата "Св. Георги" и ще разходят из града.

Естрея Моренте проявява специален интерес към българския фолклор и нашето розово масло: "За първи път ще посетя България, но още през 1990 г. баща ми включи в свой проект известния хор "Мистерията на българските гласове" и оттогава искам да опозная мястото, откъдето извират тези чудесни мелодии...мисля, че в музикално отношение си приличаме.

А също така съм луда и по известната българска роза...казват, че била мехлем за кожата.", заявява певицата. Естрея Моренте ще представи на българска сцена на 4 октомври тази година в зала 1 на НДК спектакъла "Mujeres"("Жени"), съпроводена от китаристите Хосе Карбонел Муньос "Монтоита" и Хосе Карбонел Серано, Ремедиос Ередия, Соледад Моренте и Виктория Муньос - палмас, (характерното за фламенко пляскане с ръце) и Анхел Габаре - кахон.

Прекрасната Естрея заявява, че "дуендето извира, когато артистът забрави къде е и се остави да го води просто вдъхновението, това е онзи момент на пълно разбирателство между нас и публиката."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !