Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Тихо милионерско парти в Трявна

отпечатай новината

11.10.2008 09:00 | Видян 20955 пъти | Гласували 2

Тихо милионерско парти в Трявна

Повечето хора си представят милионерските сбирки като много шумни, прекалено разточителни и разюздани. Това може да е било в миналото. Днес богатите хора в България се забавляват по различен начин.

Представете си Трявна през есента. Притихнало романтично градче: зелено, поддържано, чисто, което в своя център ( особено по сградата на общината в центъра и градината пред нея) напомня на Швейцария.
На хълма над стария град с прочутата часовникова кула е разположен чисто новият хотел Калина Палас. Четиризвездният комплекс ще отвори врати официално през ноември и се очаква да бъде сред хитовете на следващта година у нас.

До последния момент хората от персонала извършват приготовления за предстоящото соаре: от опъване на финални метри мокет до излъскване на бялото каменно фоайе и прозорците – витрини, които разкриват прекрасна гледка към градчето.

На една от масите с кожени кресла покрай тях се е настанил домакинът Валентин Йосифов – собственик на хотели и шеф на грандиозния европейски туристически концерн ТУИ за България. На чаша уиски с него е известният бизнесмен Людмил Стойков, заедно с главния секретар на Съюза на инвеститорите в туризма (СИТ) Соня Колтуклиева.

Тримата имат три повода за отбелязване – рождения ден на домакина, първата годишнина на СИТ, наричан още Клуба на милионерите заради своите членове – все изключително богати хора, както и Международния ден на туризма.
Говорят си дискретно, докато в хотела постепенно започват да прииждат с лимузините си останалите гости. Компанията се оттегля от лобито на Калин Палас малко пред 20 часа – официално обявеният старт на милионерското парти.

С немска точност домакинът и неговата съпруга са в просторния ресторант в уреченото време, за до посрещнат десетки свои гости. Масите са диагонално напречно разположени от двете страни на залата.
Най-близо до вратата е тази за охраната и шофьорите, а в центъра на пространството срещу входа, под формата на буквата П, е подредена централната маса. Тя е предвидена за лидерите на Клуба на милионерите.
Двойките пристигат една след друга, преоблечени след пътуването си до Трявна. “Това е уникално място, защото се намира на около 3 часа от трите големи града на България – София, Варна и Пловдив”, разказва домакинът Йосифов.

Най-елегантната дама на вечерта е Елза Радкова – директор на курорта Дюни. Тя е избрала синьо-лилава феерчина рокля от последната колекция на Донатела Версаче, показана в Милано. Комбинирала е женствения и романтичен тоалет със сребристи аксесоари на същата марка. Дамата заема мястото си на централната маса под одобрителните погледи на останалите.
Лично шофирайки своя високопроходим автомобил Рейндж Роувър пристига Бедо Доганян. Мултимилионерът е дискретен както винаги и в компанията на половинката си Елеонора.

По телефона звънят семейство Арабаджиеви. Току – що са кацнали с частния си самолет от Франция, където са били на тренировки за поредното състезание на Владо Аабаджиев – първият български пилот във Формула Мастер и наследник на хотелиерската династия. Приземили са се в Горна Оряховица, едно летище което бяхме забравили, че съществува, допреди няколко дни, когато пак то приюти самолета на Астън Вила за мача на тима на Стилиян Петров с нашия Литекс.
Мултимилионерите получават съвети как най-бързо да стигнат до мястото на галата. Всички се чудят с коя ли от десетките си коли ще пристигнат. И в какъв ли тоалет ще се появи Маринела Арабаджиева.

Тя изненадва всички – предпочела е спортен стил. Както винаги семейният дует има цялостен стайлинг. И Маринела, и Ветко са се декорирали с впечатляващи колани с огромни катарами – нейната е кръст, обсипан с кристали Сваровски, а неговата е ретро и с обла форма. Той е съчетал червеното яке с уникални мокасини в същия ален цвят. Въпреки че са изморени от пътя сред буреносните облаци над Европа, те се включват в соарето. Все пак предпочитат да наблюдават танците, а не да излязат на дансинга.

През това време гостите са се впечатлили от изключително финото меню. Едва ли някой е очаквал кухня от толкова високо ниво, комбинираща национални и световни специалитети, точно в Трявна. Както е известно в бизнеса, най-големият проблем у нас, и особено в малките градове, са кадрите. А помним думите на Сталин: “Кадрите решават всичко”.  
Около 5 часа сутринта и най-неуморните гости са напуснали ресторанта на Калина Палас.
В 11 на другата сутрин е първата среща на ветераните на партито. Домакинът иска да им покаже близкото село Боженци. Заради лошото време планираният двучасов пешеходен преход се отменя и всички скачат по колите, за да стигнат до архитуктурния резерват.

Попаднали в него, те първо се разхождат из калдаръмените улици, а после се разделят по компании в няколкото характерни местни кръчми, за да хапнат типини гозби за Балкана – примерно боб в гърне и пърленки.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !