12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Италианците на крака пред Райна Кабаиванска

отпечатай новината

29.10.2014 12:20 | Видян 1924 пъти

Италианците на крака пред Райна Кабаиванска

С галаконцерт "В чест на Райна Кабаиванска" в Парма, Италия, започнаха честванията по случай 80-ата годишнина на великата българска оперна прима, съобщи неин представител. Гласът на прочутата българска оперна прима звуча на 25 октомври в "Театро Реджо" в Парма, известен като театъра на Джузепе Верди и прочут със своята взискателна публика, където Райна Кабаиванска е гастролирала многократно през годините.Обичам този театър, защото той е един от най-щедрите, но и от най-трудните. Когато артистът запее на сцената, винаги се намира някой от най-горните редове на галерията, който да извика истината, обърна се Райна Кабаиванска към публиката в залата.

Самата Райна Кабаиванска завърши концерта с изпълнение на "Аве Мария" от "Отело", което взриви залата от аплодисменти, тропане с крака и викове "Бис". Оркестрантите от филхармонията "Артуро Тосканини", дирижирана от маестро Найден Тодоров, също аплодираха на крака с открито вълнение. От прочутата галерия на театъра, където по традиция е мястото на най-ревностните критици, почитатели на Кабаиванска скандираха "Райна, ти си единствена!". От най-горния пети ред на ложите, фенове засипваха сцената с разноцветни листенца от цвят на роза.

Концертът в Парма, който е първият от поредицата чествания на годишнината на великата артистка в Италия, ще бъде последван от галаконцерт в Модена.
Снимка: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !