НАЙ-НОВИ
Бюлент разказва за Т. Богомилова като...
На 18 юни, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната...
Мистериозна смърт преобръща съдбата...
Мексиканската поредица тръгва на 21 юни (събота) и ще...
Хлебарки пъплят в шоколада
03.11.2014 17:47 | Видян 1906 пъти

Средностатистическото блокче съдържа поне осем части от хлебарки. Американската федерална агенция по храните и лекарствата това количество е безопасно за хората, които нямат алергия към хлебарките. По тези стандарти, ако в 100 гр. шоколад се съдържат под 60 частички буболечки, той е безопасен за консумация. Най-масово разпространените шоколади съдържали под 50 частички. "Заразата" на шоколада с хлебарките им техните екскременти е неизбежна, ставала още във фермите за какаови зърна. Предотвратяването й ще наложи използването на много пестициди, а това е далеч по-вредно от поглъщането на частици от насекомите, смятат учените. Алерголозите в САЩ обясняват, че тези "естествени замърсители" могат да влошат състоянието на хората с астма. Могат да причинят и мигрена, спазми, сърбежи и и копривна треска.


свързани новини
Яна Грудева се захласна по шоколадови бижута
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !