От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Мутафова и Антон Радичев във война заради баничка

отпечатай новината

10.11.2014 11:27 | Видян 2991 пъти

Мутафова и Антон Радичев във война заради баничка

Баничка е в дъното на тежкия конфликт между великата Стоянка Мутафова и нейния по-млад колега Антон Радичев. През последната година словесната война между тях се разрази с пълна сила, като 92-годишната актриса хвърли бомбата, че Радичев е бил любовник на Георги Парцалев.

Антон Радичев, известен сред колегите си с прякора Баба Тонка, не й остана длъжен и я обяви за изкукала. Той пък от своя страна разкри, че е бил гадже с щерката на Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки. Актьорът допусна, че Стоянка може да му е сърдита за това, че не се е оженил за дъщеря й и че я е зарязал. Според него поради тази причина Мутафова си измисля, че той и покойният Парцалев били интимни и така шокира не само актьорската гилдия, но и цялото общество.

„Всеки ден" обаче се добра до любопитна подробност от миналото, която обяснява защо Мутафова така вероломно нападна Радичев. Конфликтът между двамата комедийни артисти от киното и театъра датирал от преди повече от три десетилетия и избухнал заради една... баничка. Мутафова и Радичев били заедно на турне в провинцията и ползвали една и съща гримьорна. Преди представление, за да тушира сценичната треска, Баба Тонка обичал да си хапва. Затова винаги се запасявал с храна и имал подръка я баничка, я сандвич, я нещо сладичко. Мутафова също обичала да си похапва, преди да се появи пред зрителите, но винаги разчитала някой друг да й купи нещо за хапване или пък да й подари. А пък като доайен сред артистите всичко й било позволено и никой не смеел публично да й направи забележка за нищо. Останалите актьори преглъщали прищевките й и не смеели да й се опълчат дори когато тя ги гълчала за щяло и нещяло.

Веднъж обаче Мутафова изяла баничката на Антон Радичев точно преди представлението и той останал гладен. Актьорът толкова се вбесил, че изригнал срещу по-възрастната си колежка с думите: „Стояно ма, как можа да го направиш?! Не те ли е срам - на стари години да крадеш и подяждаш колегите си!"

Мутафова се обидила, че треперещият от гняв и глад Радичев изсипал огън и жупел срещу нея, и то в присъствието на други хора. Въпреки че след това двамата се извинили помежду си, тази неприятна случка оставила лош спомен у тях и белязала бъдещите им напрегнати отношения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !