Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Номинациите за Оскар

отпечатай новината

15.01.2015 17:02 | Видян 4112 пъти

Номинациите за Оскар

Чакането приключи! Ясни са претендентите за наградите "Оскар" 2015. На специално пресконференция в "Самюел Голдуин Тиътър" в Беверли Хилс президентът на Академията за филмово изкуство и наука – Черил Бун Айзъкс, заедно с режисьорите Алфонсо Куарон и Джей Джей Ейбрамс, и актьора Крис Пайн, обявиха номинациите за тазгодишните отличия, които ще бъдат раздадени на 22 февруари. И тази година bTV Cinema ще излъчи на живо бляскавата церемония на наградите "Оскар".

С номинации в най-много категории - по 9, са филмите "Бърдмен" и "Гранд хотел Будапеща". Лентата "Игра на кодове" има осем номинации, големият победител на наградите "Златен глобус" - филмът "Юношество", е с шест номинации, колкото има и лената на Клин Истууд "Американски снайперист". "Теорията на всичко", "Fox catcher" и "Камшичен удар" са с по 5 номинации.

Тепърва предстоят анализите на кинокритиците и любителите на киното, но още сега можем да отбележим липсата на Дженифър Анистън (Cake), Джейк Джиленхол (Nightcrawler), Дейвид Ойелоуо (Селма), Джесика Частейн (Най-бруталната година, за категорията Най-добра актриса в поддържаща роля), Ава Дюверней (за режисурата на "Селма"), Клинт Истууд (за режисурата на "Американски снайперист") и "ЛЕГО: Филмът" (за най-добър пълнометражен анимационен филм). Всички тези артисти и филми бяха сред основните претенденти, но явно не са попаднали в окончателния списък на фаворитите на Академията. 6000 души гласуваха за филмите, които ще бъдат номинирани за "Оскар". Сред тях са Кийра Найтли, Куентин Тарантино и Елтън Джон

Неочаквани, но в никакъв случай не и незаслужени, са номинациите на Марион Котияр в категорията за Най-добра актриса (Два дни, една нощ) и Брадли Купър в категорията за Най-добър актьор (Американски снайперист). И двамата, грубо казано, не попадаха в сметките, но ето, че имат реален шанс да се сдобият с желаната статуетка.

Номинираните в основните категории са:

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !