Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Черепи, вратовръзки от злато и антични бижута са хит на световното експо Vicenzaoro

отпечатай новината

26.01.2015 14:29 | Видян 1170 пъти | Гласували 1

Черепи, вратовръзки от злато и антични бижута са хит на световното експо Vicenzaoro

19’ и СЛАВА са първите български медии, акредитирани за световното експо за злато, бижута и диаманти Vicenzoro, което завършва в сряда на 28 януари. Единственият представител на бранша от нас на него беше GOTO. Над 2000 марки от цял свят – от домакина Италия, през догонващите лидера Испания, Франция, Турция и Германия, до Хонконг, Австралия, Индия, Тайланд, целият сектор представи най-новите си колекции. Тенденциите налагат няколко хита. За дамите твърде актуални са огърлици тип „вратовръзка”, които италианците определят като „шал”.  

Модерните реплики на античните бижута, едва ли не в стила на нашето тракийско злато, също се котират изключително високо в момента. Много рози и много сплетки доминират в стила. Специалните обработки и нетипичните обагряния – например тъмносиньо или тъмночервено, са също акцент. Визуално се размива границата между злато, сребро, стомана и даже бронз. Диамантите са в пълната си сила, особено висококачествените и неоцветените, смарагдите и изумрудите са в стихията си. Голям удар в тенедциите е все по-широкото навлизане на мъжките бижута в предлагането на световните марки.

 Лидер в скъпоценностите за джентълмени е италианският бранд Zancan, който е любим на швейцарските банкери и руските олигарси. Той налага тренда за черепите като орнамент в бижутата, както и други оригинални детайли като причудливата „роза на ветровете”. Скоро продукцията му ще бъде в бутика на ГОТО в София ринг мол. Лидерите в дамската мода при бижутата от Damiani, Salvini, Roberto Coin, Roberto Bravo, Pasquale Bruni, Tous, които определят тенденциите залагат много на флоралите, на бижутата на дупчици, като изтъкани от мрежа, на пеперудите от скъпоценни камъни. Специалната обработка на сребро – едновременно леко и бляскаво, прави по-малко познати, но свръхпрофесионални брандове като Pesavento и Aurora. Малцина се спират пред до болка познатите творения на Swarovski. Като предлагане номер 1 е турският Arpas, също в България от ГОТО, с невероятните 500 000 модела в колекцията си.

Повече може да видите в нашата ГАЛЕРИЯ!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !