Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Гимнастичка стана Мис София

отпечатай новината

10.03.2015 16:14 | Видян 1776 пъти

Гимнастичка стана Мис София

23-годишната европейска шампионка по художествена гимнастика Биляна Проданова стана новата Мис София. Брюнетката бе избрана за най-красива софиянка в навръх празника на жените – 8 март. Момичето на Илияна Раева пребори 19 претендентки и грабна специално изработената за конкурса корона. Водещ на събитието бе моделът Ева Кикерезова, а лентата за победителката бе сложена лично от Мис Вселена Венета Кръстева, която бе председател на журито.

Преди четири месеца Проданова спечели и титлата „Мис студентка”. С тази победа девойката получи правото да участва на световния финал на World Miss University 2015. Софиянката е дипломиран преподавател от НСА по художествена гимнастика и вече работи по специалността си. Записала е и магистратура в НБУ “Организационна и социална психология”.

От 10-годишна е в националния отбор по художествена гимнастика. Първият, който открива нейния талант, е треньорката Светослава Калоянова, която до ден днешен работи с нея. Биляна вече има зад гърба си множество награди и отличия. Тя е републиканска и балканска шампионка по художествена гимнастика, има сребърен и бронзов медал от европейско първенство, 2 сребърни медала от световна купа във Франция, 6-о място на световните игри в Тайван, първи места в Бразилия, ЮАР, Норвегия и Белгия.

В началото на август 2009 година, само месец преди да дебютира на световното първенство в Мие, Япония, Биляна получава тежка контузия на коляното, последвана от операция, която я изважда за дълго време от големите надпревари.
Снимка: bgnow.eu

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !