Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Федерер за Гришо: Бе на 16, а не можех да повярвам колко прилича на мен

отпечатай новината

10.03.2015 17:05 | Видян 1904 пъти

Федерер за Гришо: Бе на 16, а не можех да повярвам колко прилича на мен

Носителят на рекордните 17 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер си спомни на прескомференция в Ню Йорк за първия път, когато е тренирал с най-добрия български тенисист Григор Димитров. Тогава "Бейби Фед" Димитров е бил едва 16-годишен. Двамата ще се изправят тази нощ (около 4,00 часа българско време) един срещу друг в демонстративен мач в "Медисън Скуеър Гардън".

"Не можех да повярвам как играеше той, колко неговият стил приличаше на моя", сподели Федерер, който има 3 победи от 3 мача срещу 23-годишния хасковлия в официални мачове и това накара нашето момче да заяви: "Винаги е удоволствие да играя срещу него, въпреки че последните три пъти загубих", съобщи "Спортал".

Федерер бе попитан и за шансовете на испанската суперзвезда Рафаел Надал да подобри рекорда му от 17 трофея от "Големия шлем". "Ако спечели "Ролан Гарос" още няколко пъти, а аз не спечеля нищо повече, тогава е ясно, че той може да ме настигне много бързо", коментира 33-годишният швейцарец. Той добави с усмивка, че причината да продължава да се състезава не е да попречи на Надал или световния №1 в момента Новак Джокович (Сърбия) да подобрят рекорда му. "Просто искам да ви напомня, момчета, че не заради това съм още в тура", каза Федерер и добави: "Надявам се да направя нещата по-трудни за тях, но в края на краищата рекордите се правят, за да се подобряват".

28-годишният Надал има 14 титли от "Големия шлем", а 27-годишният Джокович е с 8.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !