Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Защо Емил не се ожени за Лили?

отпечатай новината

31.03.2015 09:25 | Видян 7660 пъти

Защо Емил не се ожени за Лили?

Една от най-легендарните истории в българския шоубизнес има две коренно противоположни версии. Общото между тях е,  че се е състояла и то в Белград, където наши естрададжии били на турне. Става въпрос за проект за брак между Лили Иванова и Емил Дмитиров. Попкралят взема провинциалното момиче под крилото си, вика му „Малката”, вкарва го в групата им за концерти с тогавашната естрадна кралица Мария Косева.

По тоя повод, понеже става въпрос за средата на 60-те години, звучи по-малко вероятна версията на Лили Иванова, според която Емил й е предложил брак под предлог, че ще станат” машина за пари”. Обратната версия, озвучена от Ицо Петрофф говори за Лилина оферта...Все едно, брак не е консумиран нито в буквален, нито в преносен смисъл. Пък и Лили намира втори съпруг в лицето на Иван Пеев баш при този гастрол в Белград и твърди, че той бил мъжът на живота й.

Емил Димитров е гей и въпреки че е подминат от процесите срещу хомосексуалистите през 1961,1964,1974 и 1981 г., устроени от режима на Тодор Живков, властта със сигурност го е притеснявала и е обвързала продължението на кариерата и особено разрешенията за пътувания в чужбина с „нормален семеен живот”.

В украинския рускоезичен град Запорожие най-голямата попзвезда на България се сближава с недотам красивата Грета Ганчева. И бързо й предлага брак. Тя е надежда на родната естрада в онези години, има вече хит „Балалайка” (за беда той е не само първият, но и последният в 50-годишната й кариера). Оценява я главно като приятел. Като й предлааг брак, той натрива носа хем на системата, хем на Лили Иванова. Така двамата се женят през 1967 г. Семейният живот обаче не им се получава и тя се задомява с актьор, известен най-вече като озвучител на филми.

Година по-късно Емил минава за венчило за втори път. Кой вече може да каже, че той не е истински мъж – истински сериен плейбой. Не че на разведените при соца сегледа с добро око, но в артистичните среди режимът в това отношение е по-лек. При това момичето не е просто красавица

Емил открадва гаджето на попконкурента си Борис Гуджунов

С него са били състуденти във ВИТИЗ, заедно със самия Стефан Данаилов, и двамата напускат театралната академия, и двамата се качват на естрадата, а там имиджите им са антиподи – единият е пеперуд, другият не само по глас е истински мъжкар.
Невестата се казва Мариета, родом е от Кричим.

По ирония на съдбата в гимназията е съученичка с двама от групата на Емил. По още по-невероятно съвпадение, хазяин й е трети музикант от състава на Димитров. Именно Жоро Гърка я запознава с попкраля на България. Първата среща е в култовия през соца Унгарски ресторант на „Раковски”, но до първата целувка трябва да чака цял месец. На 17 ноември 1968 г. двойката сатав семейство на пищна церемония в „София хотел Балкан”.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !